Politsei: noored pole aru saanud, miks on piirangud seatud

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa uus noorsoopolitseinik on Küllike Vask. Malle-Liisa Raigla
Läänemaa uus noorsoopolitseinik on Küllike Vask. Malle-Liisa Raigla

Politsei juhib noorte tähelepanu sellele, et kuigi koolid ja huvikoolid on suletud, ei tähenda see, et nüüd on rohkem vaba aega, mida koos sõpradega veeta.

„Lapsed veedavad tavapärasest rohkem aega oma vanematega ja see on suurepärane võimalus neile selgitada, miks see nii on ja mis on põhjustanud eriolukorra riigis,” ütles Haapsalu noorsoopolitseinik Küllike Vask. „Tänavapildist kipub jääma mulje, et noored ei ole päris täpselt aru saanud, miks on piirangud seatud ja millist eesmärki need täidavad. Seltskondade kogenemine tänavatel, skateparkides, kergliiklusteedel, spordiväljakutel, kaubanduskestustes lubatud ei ole. Liikumispiirangu eesmärk on võimalikult palju vältida inimeste vahetuid kontakte, et ennetada koroonaviirusesse nakatumist.”

Vask tuletas meelde, et koos võib liikuda korraga kaks inimest ning tuleb hoida kahemeetrist vahet. Suuremas seltskonnas tohib liikuda ainult pere, näiteks ema, isa ja kaks last. „Kui liikumispiirangu täitmist kontrollivad politseinikud märkavad inimesi suuremas seltskonnas, vestlevad nad seltskonnaga ja selgitavad miks praegu on väga oluline piirangust kinni pidada. On arusaadav, et eriolukord on kõigile tavatu,” ütles Vask.

Korduvale rikkujale on politseil õigus määrata piirangu rikkujale sunniraha kuni 2000 eurot.

Vask tuletas meelde, et koroonaviiruse puhul on tegemist piisknakkusega, mis on väga nakkav ja inimeste seas kergesti leviv haigus. Selle kulg on inimeste seas erinev, kuid meeldiv ei ole see kellelegi. Riskirühmas on vanemaealised inimesed, kuid viirus ei säästa ka nooremaid inimesi ning nakatuda võib igaüks. Vanematel inimestel kulgeb viirus tihtipeale raskemalt ning teatud juhtudel võib lõppeda surmaga.

„Niisiis eriolukord on võimalus püsida kodus, jääda terveks ja leida ägedaid tegevusi, mida saab teha koos näiteks perega või üksi,” ütles Vask.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
2 aastat tagasi

Mis noored ei saa aru. Täiskasvanud inimesedki ei saa suures osas aru midagi. Esimene reaktsioon on, et kuidas piirangutest mööda hiilida, kuidas petta teadvustamata endale, et piirangud on ajutised ja meie endi kaitseks.