Eesti Post kurdab postkastidele ligipääsu tõkestamise üle

BNS

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Eesti Posti teatel on seoses koroonaviirusega viimastel päevadel sagenenud olukorrad, kus korteriühistu soovib keelata postikulleri sisenemise maja postkastide juurde; on olnud ka juhuseid, kus mõne väikese korterelamu trepikoda on lihtsalt suletud.

Eesti Post palub elanikel jälgida, et postikullerid pääseksid postkastide juurde, sest nende takistamiseks puudub igasugune põhjus. Viiruse leviku tõkestamiseks on Eesti Post varustanud kirjakandjad ja postikullerid desinfitseerimis- ja isikukaitsevahenditega ning teenuseid osutatakse lähikontakti minimeerides.

“Kuna otsepost on ainuke kanal, mis katab ära kogu Eesti elanikkonna, siis eriolukorra tõttu on just kasvamas riigi huvi jõuda elanikeni läbi otseposti. Näitena võime tuua riigiülese koroonaviiruse teavituslehe, mis kõigile majapidamistele lähipäevil jõuab,” ütles Eesti Posti otseposti juht Liisa Järsk.

Lisaks soovivad oma kogukonnale kriisiga seotud olulist infot edastada ka kohalikud omavalitsused kasutades kanaliks otseposti avaliku teavet. Eesti Post tuletab meelde, et reklaamist saab loobuda iga korteriomanik isiklikult ning vastavalt TTJA otsusele ei saa seda otsust teha korteriühistu. Reklaamist loobumise soov tuleb edastada Eesti Posti klienditeenindusele. Seejärel saab klient otsepostist loobumise kleebise, mille postkastile paigaldamise järel otseposti enam postkasti ei potsata. Oluline on siinjuures rõhutada, et klient loobub sellisel juhul vaid aadressita reklaamist.

“Avalikud infoteated – näiteks vallalehed – aadressiga reklaam toimetatakse jätkuvalt kliendi postkasti,” selgitas Järsk ning lisas, et postiteenus on osa elanikele ja riigile olulistest teenustest, mille tõrgeteta toimumise tagab Eesti Post ka kriisiolukorras. “Meie tublid postikullerid töötavad igapäevaselt, et Eesti kodudesse jõuaksid omavalitsuste infolehed, Eesti suurimad ajalehed kui ka Eesti tublide kaubandusettevõtete sooduspakkumised.”

Teenuse tõrgeteta toimimisse saab panustada igaüks, tagades nii postkasti olemasolu kui ka sellele juurdepääsu. Juhul kui uksed ja väravad on lukku pandud ja ligipääs postkastile tõkestatud, kaob kogu postiteenuse osutamine – nii perioodika, kirjad kui ka pensionid. Ka otsepostist loobumine ei vähenda liikumist, kuna muud postiteenused peaksid nii ehk naa seadusest tulenevalt toimima.

“Koroonaviirus läbi posti ei levi, mistõttu oma postkasti kartma ei peaks. Samas on kõigil Eestimaa küladel võimalik teada anda meile grupipostkasti soovist – sellisel juhul saavad eramajad loobuda nii-öelda aia küljes olevast postkastist ning asuda kasutama ühist grupipostkasti, mille Eesti Post paigaldab tasuta külakeskusesse,” sõnas Järsk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
4 aastat tagasi

Kui ligi ei saa, siis lihtsalt jääb saaja ilma. Muud mitte midagi.