Tahvinov tuli juunioride EMil laskmises 39. kohale

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Elar Tahvinov oli ainus Haapsalu sportlane Euroopa meistrivõistlustel laskmises. Foto Mati Seppi

Ainsa läänlasena Euroopa meistrivõistlustel laskmises osalenud Elari Tahvinov sai juunioride õhupüstoli 60 lasu harjutuses 39. ja segapaarislaskmises 25. koha.

„Elari selle aasta parim on 560 silma, Wroclawis lasi ta 548. Ei põrunud, aga säravat sähvakat ka ei tulnud,“ ütles Elari Tahvinovi treener Mati Seppi.

„Väga kripeldama ei jäänud. Kui ta oleks ka 560 silma lasknud, oleks see teda viis kohta kergitanud,“ lisas Seppi.

Paremini õnnestus Tahvinovil viimasel ajal üha populaarsemaks muutuv segapaarislaskmine. Koos Männiku klubi laskuri Alina Kovaljovaga tuli võistkondlik 25. koht. „Segapaarislaskmises lasevad mees ja naine 30 lasku vaheldumisi ja aja peale,“ selgitas treener.

Meistrivõistlused toimusid Poolas Wroclawis 1911. aastal valminud uhkes raudbetoonhoones, mis ehitati võimlemise populaarsuse tippajal võimlemishalliks. Finaalid ja avamine peeti kõrvalasuvas parlamendihallis.

„Väga vaatemänguline, just finaalid. Vanasti vaatasin, et vehklemise finaalid on atraktiivsemad, aga nüüd kui laskmises võetakse finaalis iga ringi järel viimane võistluselt maha, on need põnevamadki,“ kommenteeris Mati Seppi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments