PERH vahetas välja Läänemaa haigla juhi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Edvard Garder. Erakogu

Läänemaa haigla nõukogu valis esmaspäeval haigla uueks juhiks kirurg Edvard Garderi.

Garder asub tööle Läänemaa haigla juhina 1. aprillist. Paralleelselt jätkab ta ka oma tööd Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) üldkirurgina.

Läänemaa haigla senine peaarst Tõnis Siir ütles, et tema viieaastane leping lõppes ning selle pikendamist PERH talle ei pakkunud.

„Ma ei ole pettunud, et minu lepingut ei pikendatud, sest ma olen pikka aega olnud ametis. Aga kui PERH oleks korraldnud konkursi Läänemaa haigla juhi kohale, siis kindlasti ei oleks ma kandideerinud,” ütles Siir Lääne Elule.

Siir on olnud Läänemaa haigla juht aastast 2000. Praegu juhib ta ka Hiiumaa haiglat Kärdlas. Nii Haapsalu kui ka Kärdla haigla kuuluvad osaliselt PERHile.

Siir märkis, et tema leping Hiiumaal on jõudnud poole peale. Praegu jätkab ta nii Kärdlas kui ka Haapsalus, Läänemaal on ta aga edaspidi tavaline kirurg.

„Läänemaa haigla on olnud hea töökoht, väike haigla on minu juhtimisel arenenud, aga hinnangut ma arengule anda ei saa,” ütles Siir.

Siir ütles, et uuel juhil on kergem, kui ta on samast kollektiivist või omab sidet Läänemaaga, aga ka pole võimatu, et uus inimene saab selleta hästi hakkama. „Ka mina tulin Läänemaale Kuusalust läbi Tartu. Noorte inimestena tulime koos abikaasaga, sest meil mõlemal oli võimalik saada Haapsalus töökoht. Tulime korraks, aga Haapsalu oli nii meeldiv, et jäime aastateks,” rääkis Siir.

Siir viitas, et PERH on välja vahetanud juhid kõikides haiglates, mille nad viimastel aastatel on liitnud ehk võrgustanud. Nii on juht vahetunud Kärdlas ja Raplas ning nüüd ka Haapsalus. Siir ütles, et see on juhus, et nii tema kui ka Garder on erialalt kirurgid.

„Oleme väga rõõmsad, et Garder otsustas selle väljakutse vastu võtta,” ütles Läänemaa haigla nõukogu esimees Meelis Roosimägi PERHi pressiteates. „Peame oluliseks, et haiglajuhil on tihe seos regionaalhaiglaga, sest nii on võimalik suurepäraselt tagada grupiülest koostööd.“

Edvard Garder on lõpetanud Tallinna 21. kooli 2005. aastal ja Tartu ülikooli arstiteaduskonna ravi eriala 2011. Samast aastast töötab ta regionaalhaiglas.

Muudetud pealkirja 3. märtsil kell 15:30

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
50 aastat Haapsalus
4 aastat tagasi

A. M. Suured tänud Dr. T. Siirile ! LP. Vihakommijad võiksid sentsitiivide vastuvõtule minna.

Naine
4 aastat tagasi

Kui juba jutuks tuli,siis seal registratuuris oleks küll ka muutusi vaja, arsti juurde aja kinnipanekut peab tl.teel ootama alati väga väga kaua,õigem on jalgsi kohale minna.Ja seda on kogu aeg!

nata
4 aastat tagasi
Reply to  Naine

selleks on digiregistratuur

Naine
4 aastat tagasi
Reply to  nata

Tänan väga,kas kõigil on arvuti või nuti tl.!

Linnakodanik
4 aastat tagasi

Tõnis Siir oli hea ja usaldusväärne juht haiglale. Andis olulise panuse Läänemaa Haigla arengusse ning säilimisse ja võime olla tänulikud, et ta meil oli. Õnneks ta jääb arstina siia alles.

hulk
4 aastat tagasi

arste puudu, kedagi koti

Postimees
4 aastat tagasi

Uus Juht on juudi rahvusest?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Puhas prantsuse nimi!

Jura autojuht
4 aastat tagasi

Kokkupuude on olnud ja väga halva mulje jättis. Võiks ära minna Haapsslust. Nõme suhtumine ja ülbe shtumine. Need ajad on möödas kui pudeli ja kommikarbiga said eelistusi. Loidan, et mõni teine märkab veel jalga lasta enne kui mahhinatsioonid välja tulevad.

Herta
4 aastat tagasi

Super uudis, ehk muutub ka midagi meie haiglas

Pealkiri
4 aastat tagasi
Reply to  Herta

Mis võiks muutuda? Sellise umbmäärase lause peale ei löö nagu midagi ette.

Teine Mõte
4 aastat tagasi

Registratuuri juures seinal võiks olla kell, lihtne, tavaline osutitega kell.

Ja
4 aastat tagasi
Reply to  Teine Mõte

tualetis möni nagi kuhu riie vöi käekott riputada

Haige
4 aastat tagasi
Reply to  Ja

Pôrandal ruumi kûll

Mõte
4 aastat tagasi

Registratuur küll ka vajaks mingit ümberkorraldamist!

Haige
4 aastat tagasi
Reply to  Mõte

Vôiks kûll ka abielusid ja liiklusvahendeid registreerida

Nõme.
4 aastat tagasi

Kas te arvate,et Siir oli jumal Läänemaa haiglas siis eksite.

Haige
4 aastat tagasi
Reply to  Nõme.

Kes sina selline oled?

Kes
4 aastat tagasi
Reply to  Nõme.

Kes arvab? Jumal on rohkem ikka kiriku teema. Või kuidas see kommentaar nüüd uue arsti tulekuga haakub?