Haapsalu hakkab maksma toetust uuele perearstile

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linnavolikogu otsustas eile 21 poolthäälega, et 2020. aasta eelarvest lisatakse 25 000 eurot toetust uuele perearstile.

Ükski linnavolikogu liige ei jäänud erapooletuks ega hääletanud vastu.Eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp tegi enne hääletamist ettepaneku otsust toetada. „Tingimusel, et toetust ei eraldata enne, kui linnavalitsus ja sotsiaal- ja õiguskomisjon on koostanud reglemendi, mille alusel toetust eraldatakse,” ütles Lepp.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
4 aastat tagasi

miks peaksid volikogu liikmeid mingeid reglemente koostama? dokumentide koostamine ja volikogule ülevaatamiseks andmine on ikka täitevvõimu ehk linnavalitsuse asi, kelle ametnikud selliste ülesannete eest ka palka saavad.

Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Ka positiivne diskrimineerimine on diskrimineerimine. Perearstide üleostmine omavalitsuste poolt on läbikäidud maa. Kui perearstindusega tegelesid omavalitsused, siis nii käitutigi. Kuna perearste oli vähe, siis üleostmisega suurenes ääremaastumine – perearstid suundusid rikamatesse omavalitsustesse ( Kiisleri “tõmbekeskustesse”). Olukorra parandamiseks läks perearstinduse korraldamine maavalitsuste kätte. Olukord sama, mastaap lihtsalt suurem. Nüüd on pall siis Terviseameti käes aga perearstide põud on perearstide põud ikka. Kahjuks on perearstide üleostmine omavalitsuste poolt kaks sammu tagasi liikumine aga mida sa hädaga teed? Kui lähen poodi kahte piima ostma ja poes ongi kaks piima järgi, siis ei jäta ma ju teist piima ostmata põhjendusega, et äkist tahab keegi… Loe rohkem »

Veebe
4 aastat tagasi

Mida sa enam vehid, asi otsustatud juba! Võta mõni aktuaalsem teema ette!

Seda et
4 aastat tagasi

Lepp ikka komisjoni esimees?

kas
4 aastat tagasi

Selgeltnägijad ja ekstrasensid ning ravitsejad ja imet tegevad papud saavad ka sellele summale konkureerida

Linlane
4 aastat tagasi

Kinnituse sai ettepanek maksta uuele perearstile ühekordne “ergutustoetus” summas 25000 eurot. Artikli pealkirja lugedes ( ja kohe mitu korda ning püüdes sõnadel isegi rõhuasetust muuta) jääb aga tunne, et toetust hakatakse maksma püsivalt igakuiselt vms…
Kuigi- äkki on LV nii optimistlik ja loodab, et see rahaline süst toob lausa mitmeid perearste Haapsallu ja sel juhul hakkabki ta igale uuele tulijale 25 000 ühekordse summana maksma.

Kalle
4 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Ei imestaks kui ongi mingi 20 aasta peale ja siis meie armas uus arst saab inflatsiooni vilju maitsta.

kolinu
4 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Tuleks siis lõpuks ometigi see uus arst.Vahetasin paar aastat tagasi elukohta ja siiani pole oma eelmist perearsti (80 km) kaugusel osanud siin linnas uue vastu vahetada. Lugedes tagasisidet patsientidelt on võimatu otsust langetada kelle nimistusse ennast pakkuda. Ehk oskab keegi nõu anda

Osavnäpp
4 aastat tagasi
Reply to  kolinu

ennast pakkuda pole kuhugi, kõigil nimistud kuhjaga täis

Annan
4 aastat tagasi
Reply to  kolinu

nöu söita Varblasse Lääneranna vallas ja külastada sealset perearsti punkti.

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Kui palju see onflatsioon siis niiväga on, tühine protsendijupike ju, ega meil enam rublad või kroonid ole

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  Veebe

* inflatsioon

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  Kalle

Pangaarvel negatiivse intressiga pole ka väga mõistlik hoida. Perearst peaks investeerimiskoolitusele kõigepealt minema?

Lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  Linlane

No see on kivi ajakirjaniku kapsaaeda. “Hakkab maksma” kõlab tulevikus toimuva kestva tegevusena.