Lihulas põles korrusmajas kelder

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula ja Risti kutselised ning Kõmsi vabatahtlikud päästjad käisid neljapäeva õhtul Lihulas Ristiku tänaval kortermaja keldriboksi kustutamas. Foto Mikk Luuk

Eile õhtul oli tulekahju Lihulas Ristiku tänava korrusmajas, kus põles keldroboks. Keegi tulekahjus viga ei saanud.

Häirekeskus sai kell 19.45 teate, et 12 korteriga kivist elumaja keldriboks põleb. Tänu päästjate kiirele tegutsemisele tuli keldrist edasi ei levinud ja majas viibinud inimesed said ise hoonest välja.

Esialgse hinnangu järgi sai tuli alguse sellest, et esimese korruse korteri tulekolle oli ühendatud ventilatsioonilõõri ja sealtkaudu levi tuli keldrisse. Korteris oli töökorras suitsuandur, kuid see tööle ei hakanud, sest suits levis peamiselt trepikotta.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Mooritsa sõnul ei sobi ventilatsioonilõõr suitsulõõriks, sest see pole ehitatud suitsu kuumust taluvaks ega takista maja konstruktsioonidele tekkivat tuleohtu.

„Tulekahju kortermaja keldris on väga ohtlik, sest kui põleng on intensiivne, võib juhtuda, et inimesed ei pääse trepikoja kaudu ohutult majast välja,” ütles Moorits. Ta lisas, et keldrid peavad olema üleliigsest kolast puhastatud ja see pole koht, kuhu ladustada prahti ja muid kergesti süttivaid materjale. „Kelder peab olema ka eraldi suletud uksega, et suits- ja tuli trepikotta ei leviks,” ütles Moorits.

Fotod Mikk Luuk

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Neiu
2 aastat tagasi

Huvitav, et kui arhitekt teeb projekti kus kajastub et ventilatsioonilõõr kaudu veetakse korsten, siis miks selle variandi kiidab üldse päästeamet ning vald heaks.?