5

Milline muruniiduk sobib väikese pindalaga aeda?

Avatar

riina.simmer

riina.simmer@gmail.com

Peagi on saabumas soojemad ja niiskemad ilmad, mistõttu muru kasvab aias aina kiiremini ja aeg on soetada muruniiduk. Muru niitmine ei pea alati olema tüütu ja ebamugav – tuleb vaid soetada kvaliteetsed ja korrektsed vahendid. Siiski võib väikese pindalaga aia puhul tekkida mure – kuidas leida muruniiduk, mis ei võtaks palju ruumi ja teeks töö ära ka kitsamates nurkades ja seal, kus aia mööblit liigutada pole võimalik? Siin on paar näidet, millist mudelit valida kui Sul on väike aed, kuid muru vajab siiki niitmist.

Juhtmega elektriline niiduk

Elektrilised muruniitjad on kõige tuntumad. Elektriniidukid on töökindlad ning võrreldes bensiiniga niidukitega väiksemad, kergemad, kergemini käsitletavad ja keskkonnasäästlikumad. Kuna üldiselt on juhtme pikkus limiteeritud, siis seetõttu sobivadki nad ideaalselt just väiksema pindalaga aeda – vastasel juhul võib muru niitmine minna keeruliseks. Kui oled varasemalt juhtmega niidukiga niitmisega tegelenud, siis ei tohiks selle kasutamine raskust valmistada ka nüüd.

Juhtmeta akuniiduk

Väikese aia puhul võib olla äärmiselt tülikas niita koos juhtmega, mis sageli jalgu jääb. Lisaks ei pruugi alati vooluallikaid lähedal olla, mis tähendab jällegi lisanduvaid muresi. Juhtmevabad niidukid töötavad lisaks käsitsi lükatavatele niidukitele ka akude peal, mis on ka keskkonnasõbralikumad kui bensiiniga või juhtmega elektrilised mudelid. Ainuke miinus selle mudeli puhul on see, et olenevalt aku võimsusest võib aku saada paari tunniga tühjaks, mistõttu sobib see hästi väiksemasse aeda. Kui aku tühjaks saab siis tuleb veenduda, et olemas on akulaadija, millega tühjenevat akut taas täis laadida.

Tänapäeval on eriti populaarsed väikesed iseniitvad robotmuruniidukid, mis teevad töö Sinu eest vastavalt käsklusele ära. See on eriti kasulik siis, kui muru niitmine ei ole just kõige meeldivam tegevus.

Käsitsi lükatav rootorniiduk

Käsitsi lükatavad niidukid on väga keskkonnasõbralikud, kuna ei kasutata elektrit, akut ega bensiini. Nende kasutamine on lihtne, sest nendega tuleb vaid kaasa kõndida ja lükata. Tuleb vaid appi võtta oma jõud – rootorniidukeid tuleb ise lükata, et nad oma töö efektiivselt ära teeks. Seda saab hästi võtta ka kui trennina, kuna palju vajavad pingutamist just käed. Neid on kerge hoiustada, sest toetuvad kergesti vastu seina. See niiduk ei sobi neile, kelle tervis sellist trenni teha ei võimalda, soovivad võimalikult ruttu töö tehtud saada või kui alal on palju kallakuid.

Lisafunktsioonid

Muruniidukid võivad olla nii külgväljaviskega või tagapaiskega. Viimane on aga turvalisem variant – külgväljaviskega visatakse niidetud muru kaugustesse ning kaasa võivad sattuda kivid või muud esemed, mis võivad lõhkuda lähedal olevad aknaid ja tekitada vigastusi inimestele ja lemmikloomadele. Kui riisumine on Sinu jaoks samuti tülikas, siis tasuks muretseda kogumiskorviga niiduk.

Muruniidukite valimine väiksemasse aeda võib esmapilgul tunduda kerge, kuid tegelikkuses tuleks mõelda läbi nii mõnigi pisidetail. Õnneks on valik võimalikult suur, mille seast leida mudel just vastavalt oma soovile ja vajadusele. Muruniidukite mudelite, brändide ja kõige soodsamate hindadega saad tutvuda Kaup24 veebipoes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
The Way Lawn Mowers Perform Will Need To Learn – Site Title

[…] points may additionally apply to riding mowers, and wired and corded electric generators. Visit https://online.le.ee/2020/02/28/milline-muruniiduk-sobib-vaikese-pindalaga-aeda/ site for fruitful information on lawn mower now.The Motor Is Similar to the 1 at Your Vehicle […]

Sass S
Sass S

robot ülekõige

juss
juss

Lõpp on kõige parem: Kaup24 veebipoes!

jah
jah

Sellest veebipoest saab mugavalt kodust väljumata tellida niidukeid, võimalus kulleriga ukse taha tuua. Maksta saab ka kohe või osade kaupa.

juss
juss

Saab- saab! Proovisin ka kunagi, sain sellise vastuse: Kahjuks ei vastanud otsingukriteeriumile ükski toode. Eemaldage üks või mitu filtrit ning proovige uuesti.

wpDiscuz