Ministeerium keelas olümpiaadide tulemuste avaldamise

Läänemaa põhikoolide geograafiaolümpiaad Haapsalus. Malle-Liisa Raigla

Läänemaa põhikoolide geograa aolümpiaad Haapsalus. Malle-Liisa Raigla

Kuigi Läänemaa koolide õpilased on juba osalenud enam kui kümnel aineolümpiaadil, ei avalikusta sihtasutus Läänemaa olümpiaadide tulemusi, viidates andmekaitseseadusele.

Sihtasutus Läänemaa on maakonnavooru olümpiaadide koordinaator ja kõik olümpiaaditulemused saavad esmalt nemad, seejärel jagab sihtasutus tulemusi koolidega. Avalikkusega sihtasutus tulemusi jagada ei saa, viidates andmekaitsele. „Kuskil on riigiisad ja -emad, kes on otsustanud, et tuleb lapsevanemate nõusolekut küsida ja ma ei saa sellest lülist mööda astuda, kuigi väga tahan tulemusi avalikustada,” ütles sihtasutuse hariduse projektijuht Kaja Rüütel. „Eesti riik teeb elu keeruliseks,” lisas ta.

Rüütel ütles, et talle on öelnud nii üleriigiliselt olümpiaade koordineeriv Tartu ülikooli teaduskool kui ka haridus- ja teadusministeerium, et olümpiaaditulemuste avalikustamiseks tuleb küsida igalt lapsevanemalt luba. „Mina olen veendunud, et see on avalik üritus ja kui mu laps on sellel osalenud ja saanud hea koha, siis miks ei või ma seda avalikustada – see on ju ainult positiivne, aga seadus ei ole minu teha,” ütles Rüütel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Saaremaa vald salastas käesoleval aastal vallavanema ja volikogu esimehe vabariigi aastapäeva vastuvõtule kutsutute nimekirja.
Torgu osavallakogu tahtis teada Saaremaa valla Torgu osavalla territooriumil elavate vanurite arvu – Saaremaa vallavalitsus keeldus sellise info edastamisest, viidates andmekaitseseadusele.
Laste puhul on selline “kaitse” vähemalt kuidagigi argumenteeritav ( ei tähenda, et oleks põhjendatud) aga varsti saavad kõik ajalehtede kommentaariumis ennast välja elada kommentaari lahtrisse midaiganes kirjutades. Andmekaitse reeglitest lähtuvalt puudub lihtsalt nupp “Postita kommentaar”.

Lauri Vahtre
4 aastat tagasi

Ärge siis ise samasugust salatsemist harrastage ja nimetage konkreetselt nende inimeste nimed nii Tartu ülikoolist kui haridusministeeriumist, kes sellise vastuse andsid.

Lembitu Twerdjanski
4 aastat tagasi

Kõige parem oleks hakata olümpiaade läbi viima salaja, samuti koolide spordivõistlusi. Keegi teada ei saaks, poleks ka mingeid probleeme.

kogu
4 aastat tagasi

see rahvas peab hakkama maske kanda, keegi ei tohiks kedagi ära tunda, liikuda võib ainult öösiti, rääkida ei tohi, ka köhida, ka peeretada

Maakas
4 aastat tagasi

Huvitav, millal keelustatakse MM-i või OM võistluste tulemuste avalikustamine?
Kuhu edasi?
Mulle tõesti tundub, et meie toidus või keskkonnas on midagi, mis inimeste ajutegevust oluliselt pärsib. Sageli küll just ametnikel, aga no tavainimeste kohta ei oska ju öelda, sest nemad selliseid otsuseid teha ei saa.
Igal juhul on vaja meie inimeste vaimse tervise pärast muret tunda.

maestro
4 aastat tagasi

andmekaitse tuleb koondada
meie byrokraatia aina keelab
kaua võib

Soovoolavus
4 aastat tagasi

No kuulge! Te toote laste seksuaalõigused esile sellise negatiivse varjundiga! Kuidas te julgete laste õigusi kahtluse alla seada?
Mis järgmiseks? Lähete lastele soovahetusvõimaluste, eelduste ja tabletiravi vastu võitlema?
Ühiskond on ikka täielikult degenereerunud. Laste õigused peavad jääma tagatuks!

Lääne Elu
4 aastat tagasi

Jah aga sotsiaalmeedias võivad lumehelbekesed oma poolalasti pilte küll avalikult levitada, aga nime ei või ajalehes ära märkida.

Jabur
4 aastat tagasi

Kuhu edasi?

minna on veel
4 aastat tagasi
Reply to  Jabur

Edasi tuleb keeld panna õpilased kehalise kasvatuse tunnis pikkuse järjekorda. Kuidas nii tohib, :::))), keegi peab kogu aeg olema viimane, ta tahaks ka eesotsas olla ju. Kõik näevad seda pealt. Absudini on maad ja võimalusi veel.

Jaan
4 aastat tagasi
Reply to  minna on veel

Aga see ongi juba reaalsus.

tohib veel
4 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Päriselus ikka veel ei ole, naljahambad leiutasid.

misasja
4 aastat tagasi
Reply to  tohib veel

Meie koolis on küll nii juba, et lühemad end pidevalt halvasti ei tunneks, siis on läbisegi rivi.