See teatris lavastub „Polkovniku lesk”

29. veebruaril esietendub See teatris Juhan Smuuli „Polkovniku lesk”, mille on lavale seadnud Krista Kütt.

Polkovniku lesk on võimukas daam, ta ei lase enda jutule vahele segada. Ta teab ja tunneb oma õigusi haigena, polkovniku haige lesena. See fakt, et ta on kadunud polkovniku lesk, ei jää tal mainimata mitte kellelegi. See tiitel on tema au ja uhkus ning ta usub, et tänu sellele on talle kõik lubatud.

Tegemist on tüüpilise hüpohondrikuga, kes arstile isegi seda üritas selgeks teha, et tema hulkuva neeru põhiasukohaks on kurk.

Näidend lõpeb teadmisega, et polkovniku lesk on visa kui vähk ja elab edasi kõige kiuste.

Polkovniku leseks nimetatakse inimest, kes on veendunud, et põeb alatasa kõikvõimalikke tõbesid. Lisaks on ta kindel, et teda mitte keegi – eelkõige arstid – ei mõista ega suuda aidata. Tema nimelt on eriline. Selliseid haigeid nimetatakse meditsiinis hüpohondrikuteks. Hüpohondria on psüühikahäire, mille puhul inimene on kindel, et põeb mõnd ravimatut või eluohtlikku haigust.

Osades mängivad Tiina Leesik ja  Märt Maiste. Lavastusele on helikujunduse teinud Krista Kütt, Roman Sultangirejev ja Eve Merima .

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments