Haapsalu muusikakooli õpilased osalesid Tartu tšellofestivalil

Noored tšellistid Maria Bratuhhina ja Aron Urbas koos õpetaja Ingrid Arroga Tartu festivalil. Foto: erakogu
Noored tšellistid Maria Bratuhhina ja Aron Urbas koos õpetaja Ingrid Arroga Tartu festivalil. Foto: erakogu

Haapsalu muusikakoolis õppivad tšellistid Maria Bratuhhina ja Aron Urbas osalesid Tartus korraldatud festivalil..
Möödunud laupäeval toimus Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis 20. korda Eesti noorte tšeliistide festival. Peakorraldaja, tunnustatud tšelloõpetaja Reet Metsa sõnul algatati omal ajal festival just selleks, et ka väiksemate koolide tšelloõpilased saaksid võimaluse n-ö välja tulla suurde linna, suurde kooli, suure publiku ette ja loomulikult suurde, suurepärase akustikaga Tubina saali.

Seekordsel festivalil oli registreerunuid rekordarv 153 osalejat üle Eesti. Haapsalu noored tšellistid osalesid teist aastat ning sel aastal olid nendeks Maria Bratuhhina 2. klassist ning Aron Urbas 3. klassist. Päev kujunes pikaks, sest juba varahommikul oli vaja Tartu poole sõitma hakata nii, et enne algus ikka piisavalt vara kohal olla ja sõrmed soojaks mängida. Festival algas kell 12 kõige noorematega, 1. ja eelkalassi õpilaste toreda ansambliga. Edasi läkski esinemine klasside kaupa edasi nii, et viimased esinejad, 12. klassi õpilased pääsesid publiku ette alles peale kella 21.

Õpetajana kiidan meie lapsi kes andsid endast tõepoolest parima ning tundub, et sellised esinemised lisavad vaid indu edasisteks õpinguteks. Loodetavasti kestab festival edasi ning järgmisel aastal võiks Haapsalut esindada juba neli õpilast.

Ingrid Arro, Cyrillus Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooli viiuli ja tšello õpetaja

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments