Eliis-Maria Koit tuli kõrgushüppes Eesti noortemeistriks

Eesti meister Eliis-Maria Koit (keskel. Marko Mumm
Eesti noorte kergejõustiku meistivõistlused võitis Eliis-Maria Koit (keskel). Marko Mumm

Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis toimusid Eesti noorte kergejõustiku meistrivõistlused. Kolmes vanuseklassis tuli rajale 600 noort, enam kui 40 Eesti kergejõustikuklubist. Suurepärase võistluse tegid mitmed Haapsalu kergejõustikuklubi sportlased.

Neidude U20 vanuseklassis tegi kolmel hüppealal väga head ja stabiilsed võistlused Eliis-Maria Koit. Kaja Ladva õpilane püstitas kõigil kolmel alal isikliku rekordi.

Täiesti fantastilise võistluse tegi noor kergejõustiklane kõrgushüppes, kus nad koos SK Fortise sportlase Sofia Marlene Haugiga liikusid paarisrakendina kõrguseni 1.63. Siis Haug vääratas, Koit aga ületas kõrguse esimesel katsel. Järgmisest kõrgusest said taas mõlemad üle -Koit  teisel, Haug kolmandal katsel. Et järgmine kõrgus enam kummalegi ei alistunud, oligi katsete arvuga võitja Koit. Eesti meistritiitli toonud tulemus 1.66 on ühtlasi ka neiu uus isiklik rekord.

Meistritiitel tähendas ka pääsu Eesti koondisse Minksis 25. veebruaril toimuvaks rahvusvaheliseks maavõistluseks. Värske Eesti meister oli mõistagi rahul: „Läksime koos treeneriga jahtima uut isiklikku rekordit. Medalist ei unistanud. Kuid treeneri motiveeriv lause, et hea tulemusega tuleb ka kõrge koht, pani medalist mõtlema. Olen väga õnnelik.”

Koit on treener Kaja Ladva sõnul kõrgushüppes varem edukas olnud ka TV10 Olümpiastardis ja mullu tuli ta maaspordimängudel just sellel alal tulemusega 1.63 esikohale.

Uue rekordi püstitas Koit ka teivashüppes, ületades kõrguse 2.80 ja olles sellega viiendal kohal.

Kolmas hüppeala oli Koidul kaugushüpe, kus ta püstitas uue siserekordi 4.91. See andis korraliku 11. koha.

Haapsalu KJK kasvandik, nüüd mitu aastat Tallinas treeniv, kuid endiselt kodulinna klubi esindav Anna-Maria Vjazemski võitis U23 vanuseklassis kaks medalit.

Heiko Väädi õpilane Vjazemski oli väga kiire 60 meetri tõkkejooksus, kus ta püstitas uue isikliku rekordi 8.94. See andis hõbemedali. Võitjale, Audentese spordiklubi esindajale Katre Sofia Palmile kaotas Vjazemski ainult üheksa sajandikuga. Selles finaalis olid kõigil medaliomanikel üsna kehv stardikiirendus – veidikene parem start oleks Vjazemskile toonud Eesti meistritiitli. Peaaegu iga võistlusega on Vjazemski tõkkejooksus rekordit parandanud.

Medali võitis Vjazemski ka kõrgushüppes – tulemus 1.66 andis pronksmedali.

Korraliku võistluse tegi ka U18 vanuseklassis võistlev Markkus Kõre, kes võttis ette neli ala ja kolmel parandas isiklikku rekordit.

Kõrgust hüppas Kõre 1.65 ja see andis talle 14. koha. Kauguses oli tema tulemuseks 5.30.
Väga korralik oli 60meetri jooks, rekordit tähistav aeg 7.77 andis 40 sportlase hulgas korraliku 19. koha.

Viiekilost kuuli tõukas Kõre täpselt 11 meetrit, rekordist jäi puudu vaid üks sentimeeter. Lõpptulemuseks oli 18. koht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments