Naabrid protestivad vanalinna planeeritava elumaja vastu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linda ja Rüütli tänava nurgale planeeritav elumaja. Kamp arhitektide eskiis.

Linda ja Rüütli tänava nurgale planeeritav elumaja. Kamp arhitektide eskiis.

Haapsalus Linda ja Rüütli tänava nurgal aastakümneid tühjalt seisnud krundile tahab omanik ehitada elamu, kuid naabrite protestide tõttu on asjaajamine venima jäänud.
Tallinlane Kristel Helina Loo ostis Linda ja Rüütli tänava nurgal asuva ja enam kui pool sajandit tühi olnud krundi 2018. aasta sügisel. „Meil on plaan Haapsallu elama tulla,” kinnitas Loo.

Loole ja tema elukaaslasele Carl Tubarikule tuli aga üllatusena, et nende majaehitusplaan mõnes naabris tugevat vastuseisu tekitas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
51 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elanik
3 aastat tagasi

Oli meil tubli ja Haapsalu omapära eest seisev Tõnis Padu, kes ei murdunud rahapakkide lehvitajate eeski ega lasknud vanalinna sobimatuid ehitisi tulla. Nüüd on seal ametis inimene kes laseb tema elutööl tuulde minna. Häbi ja vastik vaadata. Kahju mida ta oma kodulinnale teeb jääb teda häbiplekina igavesti saatma.

Elan olude sunnil samuti teeäärses majas.
3 aastat tagasi

Ega endale elamiseks nii tänava ääres majas ei kõlbagi. Ei saa rahu ööl, ega päeval. Tuppa kostub kirs, kära, inimeste rääkiminegi…jne. Öösel ei saagi und tänavapoolsetes tubades. Peaksid õnnelik olema, et naabrid ei lase sinna sellist maja ehitada. Ehita parem veidike linnast eemale ja oled palju tänulikum, et tegid õige valiku.

Arvaja
4 aastat tagasi

Maja kujul pole ju viga, kui sinna juurde panna räästas ja ehisdetailid saaks päris sobiva. Aga pildil olev laineplekist putka on lihtsalt odav arvutiprogramm, mis on sobilik tänapäevaste ehititele – kiirehitis, karkass ja kipsplaat.

Kristiina
4 aastat tagasi

Ehk siis Linda 3 on pildil madalamana näidatud.

Kristiina
4 aastat tagasi

Pildilt nähaolev Rüütli 3 maja kõrgus on näha, Linda 3 maja tuleb sama kõrge .

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Kuidas sellele väikesele krundile nii suur maja,kas 100% täisehitus ?

pook
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

kilekotid ju viidud

taat
4 aastat tagasi

Maja katusekalded, fassaad sobitub keskkonda, kena on ka paekivisokli(( kui ei ole kiviimitatsioon ja tegelikult fiboplokist) sujuv üleminek aiapiirdeks. Hooviväravgi peaaegu märkamatu, siseõue kahe maja osa vahel ja see just tekitab küsimuse: kas tegemist kahepere majaga, st kahe korteriga pereelamuga, mille jaoks peaks koostama detailplaneeringu.
Ehitusprojektis ei pruugi kahepere lahendus kohe välja paista, võib olla ei ole eraldi kööke ette nähtud, või on see nn abiköögina olemas, ei ole tuletõkkesektsioone jmt
Pärast kasutusloa saamist saab köögi lisad, samuti võib mõne vaheseina ehitada.

ehitaja
4 aastat tagasi

tore uudis

Vanamees
4 aastat tagasi

Maja on sinna kohta ebanormaalselt suur ja liiga tänava ääres. Minu arust.Ehitusalune pind ulatub rõdu tõttu võõrale, tänavamaale. Muinsuskaitse eritingimused on olemas?

Ära
4 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

Rõdu jääb ikka õuealale

Mustikas
4 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

Enamik maju vanalinnas on otse tänava ääres, oleks isegi veider hakkata uusi hoovi sisse ehitama. Sutsu kobakas on tõesti.

karla
4 aastat tagasi

See on EKA koolkonna stiil vist. Arvatavasti läheb 10-15 aastaga moest ja siis tundub kulunud – nagu praegu need mis on ehitatud 1980ndatel (a la teenindusmaja). Minu meelest on ilma räästata maja kole, kusagil nurgataga las olla aga käidavas kohas sellist näha ei tahaks.

Arvaja
4 aastat tagasi
Reply to  karla

Kui majad lähevad 10-15 aastaga moest, siis terve Haapsalu vanalinn on ammu moest.