Valitsus eraldas Põgari palvemaja remondiks 58 000 eurot

BNS

Põgari parvemaja tagant paistab välikemmerg. Foto: Urmas Lauri

Valitsuse istung Põgari palvemajas 26. septembril 2019. Foto: Urmas Lauri
Valitsus eraldas neljapäeval reservfondist Põgari palvemaja rekonstrueerimise tarvis 58 000 eurot.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles esitas Peaminister Jüri Ratasele peale möödunud aasta 26. septembril Põgaris toimunud väljasõiduistungit taotluse, kus palus abi Põgari palvemaja remondiks.

Valitsuselt rahastuse saanud majas vahetatatakse ja soojustatakse katus, korrastatakse fassaad, ehitatakse wc koos biopuhasti paigaldusega, rajatakse puurkaev, paigaldatakse õhksoojuspumbad ning ahi. Ehitatakse uus korsten, renoveeritakse elektrisüsteem ja rajatakse parkla koos infostendidega.

Urmas Suklese sõnul on valitsuse otsus toetada Põgari palvemaja remonti suurepärane. „Üks Eesti Vabariigi järjepidevust kandev objekt saab korrastatud,“ lisas Sukles.

Põgari palvemajas toimus Otto Tiefi eesistumisel Eesti valitsuse viimane istung enne nõukogude okupatsiooni 22. septembril 1944. Pärast istungit jäädi kiirpaati ootama, mis ministrid Rootsi viiks kuid see hilines ning Läände pääsesid vaid vähesed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments