Galerii: LÜGi abituriendid rändasid ajas Tiefi valitsuse viimasele istungile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 54

Fotod: Urmas Lauri
Läänemaa ühisgümnaasiumi (LÜG) abituriendid tegid täna hommikul ajarännaku 22. septembrisse 1944. Just sel päeval õhtul pidas Põgari-Sassi palvemajas oma istungit Otto Tiefi valitsus.

Ajarännakus osalejatele tegi ettevõtmise lihtsamaks see, et nad olid just teinud teise maailmasõja peale kontrolltöö. “Nüüd on selline kinnistav õppetund juurde,” nentis ajaloo õpetaja Kalle Lõuna.

Tänavu rändasid LÜGi abituriendid ajas juba neljandat korda. “Võrreldes varasemate ajarännakutega pole seekord tegemist üle-eestilise vaid meie enda ajarännakuga,” ütles Lõuna.

Varasematel aastatel pole nii suure rühmaga korraga rännatud. “Ja me ei ole varem ka välja sõitnud. Siin ongi oluline, et noor inimene seostaks end hästi tugevalt selle kuupäeva ja selle kohaga,” lausus Lõuna. “Eesmärk on see, et nimi Otto Tief, 22. september ja Põgari-Sassi jääks neile elu lõpuni meelde.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miku
1 aasta tagasi

ega goyde lapsi tuleb juba maast ja madalast võimumängudega kurssi viia muidu nad ei teagi kuidas kohalikel talupoegadel nahka üle kõrvade tõmmata.

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Noortel on muidugi vaja teada meie ajalugu kuigi aastatega on see pidevas muutumises st. tuleb uuem versioon ja paljud endised tegijad jäetakse ukse taha nagu Laari ajaloos juba tehtud on.