Tänavu võib olla viimane Šoti pidu

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et tänavune Šoti pidu ei jää viimaseks, Sukles kinnitas Lääne Elule, et järgnevatel aastatel pidude ja ürituste seeria jätkub, Suurbritannia saatkonna huvi ürituse vastu on leige.

„Selle aasta Šoti päevade osas pole veel osalemise otsust tehtud,” ütles Briti saatkonna pressiesindaja Julia Amor.

Šoti pidu peeti esimest korda Haapsalus 2014. aastal. Peo üks algatajatest oli toonane šotlasest Suurbritannia suursaadik Christopher Bruce Holtby. 2016. aasta septembrist on suursaadikuks Theresa Bubbear.

„Šoti päevade korraldamine on läinud keerulisemaks,” ütles Haapsalu kultuurimaja juht Gülnar Murumägi.

Murumägi ütles, et tema veel selles kindel ei ole, kas Šoti pidu toimub ka edaspidi või mitte. „Eks oleneb ka sellest, mis Suurbritanniaga toimub,” ütles Murumägi.

Tänavu taandub Šoti pidu sanatooriumi Fra Mare restorani, kus toimub 25. jaanuaril eeskavaga õhtusöök, mille pääse maksab 35 eurot. Järgmisel päeval 26. jaanuaril on kultuurimajas Robert Burnsi laulude plaadi esitluskontsert. Burnsi laulud laulis sisse Haapsalu muusikaõpetaja Ilona Aasvere.

Murumägi sõnul on kultuurimaja 25. jaanuaril kinni.

Samuti on tänavu kahtlane, et viigil on kuu lõpus võimalik korraldada populaarne jääkeegli võistlus. „Praegu on väljas kümme kraadi sooja ja päike paistab, aga kuu lõpuks lubas külmemat ilma,” ei kaotanud Murumägi lootust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
4 aastat tagasi

miks jsut Fra Mare restorani, kas siin pole huvide konflikkti, et linnapea teeb oma restoranis ürituse….

Tont
4 aastat tagasi

See šoti pidu võiks olla soojemal ajal- näiteks peale Nostalgiapäevi. Sest muidu võib munad selle seelikuga ära külmetada ! 😖

paratamatu
4 aastat tagasi
Reply to  Tont

Kuda sa soojaga kurlingut mängid? Tuleb ära kannatada!

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Tont

Nõrgad külmetavadki!