Gripp Läänemaale jõudnud ei ole

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kuigi üle Eesti on grippi haigestunute arv kolmekordistunud, siis gripp Läänemaale jõudnud ei ole.

„Meile ei ole teatatud ühtegi diagnoosi,” ütles terviseameti vaneminspektor Lea Kiis.

Üle Eesti on ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole pöördunud 1414 inimesest 50,7 protsenti olid lapsed. Kokku diagnoositi aasta viimasel nädalal grippi haigestumine 213 inimesel, jõulupühadele eelnenud nädalal haigestus grippi 72 inimest. Laboratoorselt leidis kinnitust 104 gripijuhtu, millest 43 olid A- ja 61 B-gripiviirus. Perioodil 16.-22. detsember pöördus arstide poole 3001 inimest, laboratoorselt leidis kinnitust 15 A- ja 11 B-gripiviiruse juhtu.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova sõnul võib väikest ambulatoorsete pöördumiste arvu seostada pühade ning koolivaheajaga, mistõttu inimesed ei pruugi pöörduda haigestumise korral kohe arsti poole. „Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal saab grippi haigestumise intensiivsust hinnata ikka veel madalaks, gripilevikut aga laialdaseks. Kuid haigestumine on tõusutrendil,“ ütles Sadikova.

Grippi haigestunute seas on kaks kolmandikku kuni 15-aastased lapsed, tööealised ja vanemaealised patsiendid moodustavad vastavalt 28,9 ja 3,8 protsenti.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal haiglaravi viis patsienti. Hooaja algusest on täpsustatud andmetel gripi tõttu hospitaliseeritud 30 patsienti, neist üle 90 protsendi haiglaravi vajanutest on olnud lapsed ja noorukid vanuses kuni 19 eluaastat.

Peamiseks haigestumise põhjustajaks üle Eesti on praegu gripiviirused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments