Sigarettide aktsiis tõuseb uuest aastast 5 protsendi võrra

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Uuest aastast tõuseb sigarettide aktsiisimäär varem planeeritud 10 protsendi asemel 5 protsenti.

Sigarettide aktsiisimäär on alates tänasest 81,95 eurot 1000 sigareti kohta + 30 protsenti jaehinnast, kuid mitte vähem kui 138,65 eurot 1000 sigareti kohta. Suitsetamistubaka aktsiis tõuseb selle aasta 82,99 eurolt 89,63 euroni kilogrammi kohta.

Detsembri keskel kiitis riigikogu heaks tubakaaktsiisi tõusu vähendamise. Sigarettide 2020. aastaks planeeritud aktsiisitõus langetatakse 10 protsendilt 5 protsendile, et vähendada hinnaerinevusest tulenevat survet piirikaubandusele Lätiga ning nähakse ette 5-protsendilised aktsiisitõusud aastateks 2021–2023.

Aktsiisiseaduses sätestatud suitsetamistubaka aktsiisitõusu 2020. aastaks ei muudeta ja aktsiisi tõstetakse ligikaudu 8,3 protsenti 2021. aastal, et see moodustaks kaks kolmandikku sigarettide 2021. aasta minimaalsest aktsiisisummast. Selliselt loetakse suitsetamistubakas sigarettidega võrdväärselt maksustatuks. Lisaks nähakse ette suitsetamistubaka 5-protsendilised aktsiisitõusud aastateks 2022 ja 2023.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments