Uuest aastast muutub sünnitushüvitise maksustamine

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Alates 1. jaanuarist muutub sünnitushüvitise, lapsendamishüvitise või koondamishüvitise saajate maksustamine.

Muudatuste tulemusena saavad aasta viimases kvartalis sünnitushüvitise saanud naised võimaluse maksustamise mõttes osa hüvitisest üle kanda järgmisesse aastasse. Aasta lõpu tulud saavad uude aastasse üle kanda ka lapsendamishüvitise või koondamishüvitise saajad. Nii ei vähene nende maksuvaba tulu ja nad ei pea täiendavalt tulumaksu maksma.

Näiteks kui inimene saab detsembris koondamishüvitise kahe kuu eest, võib ta maksustamise mõttes ühe kuu summa kanda üle järgmisesse aastasse. Sama kehtib ka sünnitushüvitise kohta. Selline asjade korraldus võimaldab sünnitus- ja koondamishüvitist maksustada nii, nagu neid saaks iga kuu.

Uuest aastast jõustuvate tulumaksuseaduse muudatuste kohaselt suureneb ka täiendav maksuvaba tulu lapse eest alates kolmandast lapsest 1200 euro võrra 3048 euroni aasta kohta. Kui laps saab toitja kaotuse korral toitjakaotuspensioni või rahvapensioni, siis täiendav maksuvaba tulu lapse eest ei vähene.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments