Ansip kurjalt aktsiisitõstjale: ta peaks minema ära mitte ainult valitsusest, vaid tervest sellest riigist!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andus Ansip. Foto: EU2017EE Estonian Presidency
Andus Ansip. Foto: EU2017EE Estonian Presidency

Ekspeaminister ja praegune Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip kritiseeris Rimi konverentsil karmilt praeguse valitsuse majanduspoliitikat, nimetades seda riigiga eksperimenteerimiseks, kirjutab Ärileht.

„Kes kurat tõstis õlleaktsiisi 70 protsenti!?” küsis Ansip. „Mis tal mõttes oli? Võibolla tõstaks siis juba 700 protsenti?” Alkoholi-, tubaka- ja kütuseaktsiisi tegelik laekumine jäi endise peaministri sõnul mullu ja jääb tänavu kokku 340 miljoni euroga prognoosile alla. „340 miljonit! See on peaaegu sama summa, mille me 2006. ja 2007. aastal riigireservi panime, aga meie kogume nüüd reserve Lätti! Keegi peaks peeglisse vaatama ja ütlema, et mina tegin, mul on häbi, ja minema ära mitte ainult valitsusest, vaid tervest sellest riigist!”

Eestis on endise peaministri sõnul suletud poolsada maapoodi ja väikekaubandus hääbub. „Jah, just viina hind võib olla see viimane piisk, mis kukutab maapoe allapoole kasumlikkuse piiri – palju õnne, regionaalpoliitika, meie tegime haldusreformi! Aplaus!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

„Jah, just viina hind võib olla see viimane piisk, mis kukutab maapoe allapoole kasumlikkuse piiri – palju õnne, regionaalpoliitika, meie tegime haldusreformi! Aplaus!”

Ja endisel peaministril ei ole piinlik? Kommunismikool!

kodanik 2
5 aastat tagasi

Seda juttu, et Ansip alustas aktsiiside tõstmist, seepärast võime meie tõsta 70% korraga, võivad küll ainult keskerakonna ajukääbikud rääkida. Ansipit pole põhjust kiita aga tänane valitsus on riigi majanduse ikka täiega kokku jooksutanud.

kodanik
5 aastat tagasi

Eesti inimesed muud ei taha kui kiruda ja ikka alati vastukarva,loomulikult on Ansipil õigus,tõstetakse maksusid-häda,kui keegi võitleb vastu,jälle häda, mida te ometi tahate.

Arvos
5 aastat tagasi

Pada sõimab katelt.

Mats
5 aastat tagasi

Tuleb valida EKRET!!!

Volli, saarlane
5 aastat tagasi

Kas aktsiisi tõstis valitsus?

Volli, saarlane
5 aastat tagasi

Ses mõttes, et see asi otsustatakse Riigikogus.
Seadusemuudatuse tegemise käivitamiseks piisab pelgalt Reformierakonna fraktsiooni poolt seaduseelnõu esitamiseks. Valitsus, kuhu reformil hetkel asja pole, on teisejärguline.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Ansip väljendab võimetut viha sest tema rong on läinud ja tulevikus terendab abivallavanema koht Siimu armust.

Maria
5 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Ansip siis peakski jääma riigist välja, sest tema valitsuse ajal alustati aktsiiside tõstmist.valda oma arvamust

ja-jah
5 aastat tagasi
Reply to  Maria

kui alustati aktsiiside tõstmist Ansipi ajal, siis milleks peab neid nüüd uue valitsuse ajal ikka jätkuvalt veel tõstma, kusmaani ja kui kaua. Uus valitsus oleks ju võinud siis targem olla ja seda vältida kui on muid võimalusi