Peetrikest ei soovinud osta keegi

Täna lõppes punase huvisõidurongi Peetrikese oksjon ühegi pakkumiseta.

„Paraku ei tea kunagi, millele pakkumine tehakse,” ütles Haapsalu linnavara spetsialist Madis Raudsepp.

Raudsepp ei osanud öelda, mis saab punasest Peetrikesest edasi. Võimalik, et linnavalitsus teeb lõbusõidurongile uue oksjoni, kuid seda veel Raudsepa sõnul arutatud ei ole.

Peetrikese alghind oli 42 000 eurot koos käibemaksuga. „See oli nagu nii minimaalne summa, mille volikogu meile andis, hinda alla lasta ei saa,” ütles Raudsepp.

Vedurist ja kahest vagunist koosneva 1991. aastal ehitatud huvisõidurongi Peetrike soetas Haapsalu linn 2014. aastal 30 000 euro eest. Rongi haldas viis aastat Läänemaa muuseum.

Rongile tehti 2016–2017 kapitaalremont ja lisati helisüsteem, sel aastal värviti üle vedur.

Haapsalu linn pani viis aastat tagasi ostetud Peetrikese oksjonile, sest järgmisel hooajal hakkab sõitma tema uus rohelist värvi nimekaim, mis tänavu kevadel osteti Lottemaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kägu
4 aastat tagasi

Rong võiks parem Rohukülasse sõita. Ja ka mina olen selle hobuse unenäo (raudtee) vastu. Sest see jääb kindlalt kahjumisse ja ma pole nõus kellegi unistusi kinni maksma. On viimane aeg rongikallistajate vara üles kirjutada. 😖

Vänt Võll
4 aastat tagasi

Huvitav, miks selline rikas inimgrupp, kes igal aastal raudteejaamas nutmas käib, seda rongi ära pole veel ostnud ?? See võiks alustuseks Taebla vahet sõita ja suure raudtee jaoks raha teenida. Ma pole iial nõus sellega, et enamik eestlastest peab oma maksudest vähemuse sõidulõbu kinni maksma. Kommunism on õnneks minevik !

Peetrike
4 aastat tagasi

jäägu linnale, mis siis et üks juba on.Saab näiteks välja rentida sünnipäevadeks,pulmadeks.Potensiaali ju on.Meil on ka Läänemaa Turism.Pange ajud tööle…ei ole igas linnas nii armsat liiklusvahendit…

Ehk
4 aastat tagasi

võiks selle viia ju Vormsisse politseiauto asemel ringi vurama 🙂

Aga
4 aastat tagasi

Oksjoni alghind peaks ikka 0€ olema, siis on huvilisi ja inertspakkujaid ka. Ainult lollid korraldavad nii oksjone.

Jeep
4 aastat tagasi

see on juba ammu nagu nii ülemakstud ost ja nüüd rääkida, et see on nii minimaalne müügihind on haiglane. Antud puksiiri reaalne hind ei küüni kuidagi üle 15000 euro

Arvos
4 aastat tagasi

Vana transiti saab mõnesaja eest.

toits
4 aastat tagasi

tahetakse ikka lolle leida.

K.S
4 aastat tagasi

No kui hinda alla lasta ei saa siis pistke see punane Peetrike omale pe. se… Enampakkumine siiski peaks algama nullist ja siis selgub asja väärtus, mitte nii et kõigepealt 42000 ja siis vaatame kes on lollakas…

Marta teab!
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Soojenduseks võib 42 000 ka proovida – mine tea, äkki ikka õnnestub. Nüüd, kui on selge, et huvi siiski puudub, tuleks reaalsema hinnaga uuesti proovida. Kui teie kord ka ei õnnestu, siis nulliga oksjonile ja leppida sellega, mis tuleb.