Haapsalus hakkavad vurama elektrilised rendirattad

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Bolti ja Citybee elektritõukerattaid saab praegu rentida Tallinnas ja Pärnus, tuleval suvel ilmselt ka Haapsalus. Fotot: ERKI PARNAKU / ÕHTULEHT / SCANPIX

Bolti ja Citybee elektritõukerattaid saab praegu rentida Tallinnas ja Pärnus, tuleval suvel ilmselt ka Haapsalus. Fotot: ERKI PARNAKU / ÕHTULEHT / SCANPIX

Tehnoloogiafirma Bolt tahab kevadel Haapsallu tuua kuni 150 uut, laiemate rehvidega elektrilist tõukeratast.

Bolt käis Haapsalus maad kuulamas sel kolmapäeval. „Eks see oli viisakusvisiit. Kui nad tahavad siia tulla, ega linnavalitsus neid keelata saa,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Kohtumisel linnapeaga oli juttu kuni 150 elektritõukerattast. „Mina ei oska arvata, on seda palju või vähe,” tunnistas Sukles. „Kui nad tulevad, siis nad tulevad.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks ole
4 aastat tagasi

Ilmselt peavad need ikkagi sõiduteel sõitma-ikkagi liiklusvahend nagu auto või mootorratas.

Tavalise tõukeratta kasutaja
4 aastat tagasi

Ei kujuta ette, kust-kuhu renditõukeratturid sõitma hakkavad? Kaubamaja ja Rootsituru vahet? Siis jäävad küll jalakäijad ette ja ausalt öeldes on seda vahemaad lihtsam jalutada kui igal ristmikul elektrirattaga peatuda, kiirendada ja kõndjate vahel laveerida. Noh, Suure trummi taguse kalmistu vahet oleks mugav sõita aga kas memmekesed ikka julgevad? Võib olla on perspektiivikas hoopis Uuemõisa ja Haapsaluj vaheline elektriliiklus? Ülilaiad kõnniteed pooleldi olemas. A kes oleks sihtgrupp? Pensionärid eelistavad ilmselt jätkuvalt liinibussi ning elu- ja maksujõulised kodanikud sõiduautot. Mujal linnas sõidaksid suviste suurürituste ajal kitsastel ühesuunalistel tänavatel Browni molekulidena arvukad peokülalised. Et spaade asukad jalutamise asemel elektriratast eelistaks, tundub küsitav. Kuhu… Loe rohkem »

uno
4 aastat tagasi

Väikelinnades on sellise tranporti vahendi igati kohased.

Konnitee
4 aastat tagasi

On jallakaijatele

Naine
4 aastat tagasi

Tore,kuid kõnniteed ju nii katki,kus nad siis sõitma hakkavad auto teel?????

Mees
4 aastat tagasi

Mis jalakäijatest saab?

Georg
4 aastat tagasi
Reply to  Mees

Hakkavad mööda seinaääri käima. Kui suurt vajadust ei ole, siis istuvad pigem siseruumides.
Tegelikult arvan, et sellise tõukside arvuga kaasneb kahjuks ka õnnetuste arvu kasv. Ega ju nende tulemise vastu ole vaja võidelda. Tegutsema tuleb hakata juba nüüd, et need turvaliselt linnaliiklusesse integreerida.

Kont
4 aastat tagasi

Paljud sõidavad ainult autodega ja käivad jala vähe, sellepärast ka rasvumine ja kehv tervis. Nüüd hakkavad jala käima veelgi vähem need, kes siiani käisid. Tervise peale peaks natuke rohkem mõtlema.

Kult
4 aastat tagasi

See on hea uudis- siis on, millega õlle järgi käia. Aamen.

ära unistagi
4 aastat tagasi
Reply to  Kult

Ega nendega tasuta sõitu ei jagata. Raha läks õlle peale ja käi jalgi edasi.

Vanamees
4 aastat tagasi
Reply to  Kult

Mis sa poosetad!