Haapsalu linn ja Haapsalu linnuse uuenemise projekt said rahvusvahelisel konkursil kolmanda koha

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu piiskopilinnus. Foto: Vendo Jugapuu
Haapsalu piiskopilinnus. Foto: Vendo Jugapuu

Oktoobris esitas SA Läänemaa Suurbritannias resideeruva organisatsiooni korraldatud konkursile “The International Awards for Liveable Communities 2019” kaks kandidaati: Haapsalu linna “Whole City” ehk linna kategoorias ja Haapsalu linnuse uuenemise projekti kategoorias.

Mõlemad saavutasid omas kategoorias kõrge kolmanda koha, teatas sihtasutus.

“Konkursi eesmärk on esile tõsta elamisväärseid linnasid üle kogu maailma ning kadidaatide juures hinnatakse nende jätkusuutlikku arengut, elanikkkonna kaasatust, kohaliku eripära kasutamist linna arengus ja keskkonna kaitselisi meetmeid,” selgitas SA Läänemaa arendusjuht Grete Kindel.

Konkursile esitati üle 300 ettepaneku üle kogu maailma. Haapsalu linna ja linnuse uuenemise projekti ettepanekud olid žürii hinnagul ühed silmapaistvamad oma kategooriates ja valiti edasi finalistide hulka.

Finalistide delegatsioonid kutsuti 11.-13. detsembril Roomas toimuvale üritusele “The Finals of The International Awards For Liveable Communities 2019”, mis oli üks osa rahvusvahelisest konverentsist “Green Urbanism”.

“Iga delegatsiooni ülesanne oli žürii ees esitleda oma ettepanekut ja vastata küsimustele. SA Läänemaa esines kahe ettekandega, esitledes nii Haapsalu linna kui ka linnuse uuendamise projekti,” ütles Kindel.

Haapsalu linnus osales projektide kategoorias, kus oli kandidaate näiteks nii Poolast, Egiptusest, Poolast, Ameerika Ühendriikidest ja mujalt.
Linnade kategooriaid oli neli, mis jagunesid rahvaarvu järgi. Haapsalu linna osales kategoorias A, mille kohaselt elanike arv pidi jääma vahemikku kuni 20 000.

Täna kuulutati igas kategoorias välja kolm parimat ning Haapsalu linn ja linnuse uuendamise projekt tuli kolmandatale kohtadele.

Linna kategoorias A tuli esimesele kohale Birgu linn Maltal ja projektide kategoorias tuli esimesele kohale Prantsusmaa “Green Loop” projektiga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments