Päikesejänku lasteaias oli sirmiteater

Päikesejänku lasteaialapsed said ise teatrit teha. Arvo Tarmula
Päikesejänku lasteaialapsed said ise teatrit teha. Arvo Tarmula

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledzi üliõpilased valmistasid  õppeaine elu ehk erialasid lõimiv uuendus raames Haapsalu Päikesejänku lasteaiale sirmiteatri ja käpiknukud, millega teatrit teha.

Idee teha sirmiteater valmis Tallinna ülikooli sotsiaaltöö eriala üliõpilase Virge Võsu sõnul grupitööna ja ühisloominguna.

Võsu ütles, et tegid oma rühmaga pappkastist maketi ja käpiknukud. Pappkast ja nukud olid neli nädalat lasteaias erinevates rühmades ja lapsed said nendega mängida.

Võsu sõnul saab sirmiteatrit edukalt kasutada nii laste loovuse arendamiseks kui ka õppevahendina, näiteks matemaatika õppimiseks. „Sirmiteatrit kasutatakse ka leina puhul – lapsed saavad kriisiolukorrad läbimängida,” ütles Võsu. „Lapsed, kes on muidu häbelikumad, saavad sirmi taga, ise peidus olles, ennast avada,” ütles Võsu.

Kuigi üliõpilased valmistasid teatriga kaasa ka käpiknukke, siis Võsu sõnul valmistasid lapsed neid ka ise lasteaias.

Sirmiteater valmis üliõpilaste grupitööna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments