Ossinovski: apteegireformi peatamine haiseb korruptsiooni järele igast otsast

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski süüdistab peaminister Jüri Ratast korruptsioonis. Arvo Tarmula

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski andis täna riigikogus üle arupärimise Jüri Ratasele, et uurida, mis kaalutlusel asus varem apteegireformi pooldanud peaminister äkki apteegiärimeeste poolele ja toetama muudatusi, millega kaasnevad kõrgemad ravimihinnad.

„Asi haiseb korruptsiooni järele igast otsast. Ravimiärimeeste palgatud juristid kirjutasid eelnõu, keskerakondlane Mölder tassis selle parlamenti, aga ei vaevunud isegi valet välja mõtlema, kust ta selle eelnõu sai. Teine „tuntud sotsiaalpoliitik” Priit Sibul andis eelnõu sisse, kandes kuulekalt ette hulgimüüjate propagandistlikke jutupunkte. Seejuures on Sibul Isamaa peasekretärina rahalises suhtes Margus Linnamäega, kelle huvides see eelnõu on,” ütles Ossinovski riigikogu kõnepuldist.

Kui Jüri Ratas oli oma esimeses valitsuses apteegireformi kraavikeeramise vastu, siis nüüd on ta asunud Ossinovski sõnul ühtäkki apteegiärimeeste poolele. Ta osutas ka 100 000 euro suurusele annetusele, mille Magnum Medicali kaasomanik Ivar Vendelin tegi Keskerakonnale. „Kõige inetum on, et enamik ravimimüüjate liigkasumist tuleb vanade ja haigete inimeste arvelt,” märkis Ossinovski. „Ravimiseaduse eelnõu põlistab hulgimüüjatele kasuliku ja patsiendile kahjuliku olukorra. Maksame kõik selle eest kõrgemates ravimihindades.”

Ossinovski pidas kahetsusväärseks, et sõnades apteegireformi lõpule viimise poolt olnud sotsiaalminister Tanel Kiik ei pannud ärimeeste huve kaitsvale eelnõule vetot.

Ravimipoliitikat käsitleva arupärimise suunasid sotsiaaldemokraadid ka Tanel Kiigele.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
. . teeker.
2 aastat tagasi

Kui erakonnale annetakse “suur topakas” raha, küll siis erakond hoolitseb ka selleeest, et “annetaja” kõik soovid ja nõudmised reaalselt täidetakse.

Ats
2 aastat tagasi

sotsid ajavad oma rida, aga aru ei saa nad teistsugusest loogikast mitte üks raas. Sotsid arvatavasti tahavad sotsialistliku riiki ehitada, kus eraettevõttlus on keelatud ja karistatav. Jumal olgu tänatud, et nad võimul ei ole!

lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

Sotse võib ju siin maha teha aga väga läbinähtav on 100 000 € liigutamise tagajärg.

juss
2 aastat tagasi
Reply to  Ats

No ettevõtlus ja monopol on ikka erinevad asjad! Kui ei usu, küsi ema käest!

Ats
2 aastat tagasi
Reply to  juss

kas su ema ei õpetanud sulle, et monopol on ka üks ettevõtluse vorme!?