Apteegireform kukkus kokku

Reformi järgi suletavates apteekides on väljas kalender, mis näitab päevi sulgemiseni. Urmas Lauri
Reformi järgi suletavates apteekides on väljas kalender, mis näitab päevi sulgemiseni. Urmas Lauri

Koalitsioon on valmis saanud ravimiseaduse eelnõu, mis keerab järgmisel kevadel jõustuma pidanud apteegireformi pea peale ehk tühistab kõik kavandatud piirangud. Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles, et koalitsioonis puudub seaduseelnõu üle veel üksmeel.

ERR-ile teadaolevalt on ravimiseaduse muutmise seaduse eelnõu sisseandmine seisnud Keskerakonna taga, kus ei ole suudetud üksmeelt leida. Eelnõu on valmis, kuid ootas veel neljapäeva hommikul oma lõplikule kujule viimist, mis eeldab kompromissi kolme valitsuspartei vahel.

Eelnõu keerab senise apteegireformi pea peale: plaanis on tühistada nii proviisoromandi nõue, vertikaalse integratsiooni keeld, millega ravimite hulgimüüja ei tohi apteeki omada, kui võimaldada haruapteekide tegutsemine ka üle 4000 elanikuga linnades ning kujundada haruapteegid enam kui 20 000 elanikuga linnades ümber üldapteekideks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
4 aastat tagasi

Kõik poliitikud on ostetavad ja ka müüdavad! Ka EKRE!

Leenu
4 aastat tagasi

Seekord siis SELTSIMEES Linnamäe annetus Isamaale.