Läänemaa toidunädala lõpetas laupäeva õhtul suurejooneline seitsmekäiguline peakokkade õhtusöök Dirhami külalistemajas.
Õhtusöögi käigud valmistasid eri söögikohad. Külaliste ette kanti kuue Läänemaa söögikoha kokkade valmistatud road, mille puhul oli kasutatud peamiselt Läänemaa toorainet – Matsalu ja Dirhami kalurite kala, Mätiku talu piimatooteid, Uue-Vainu talu köögivilja, Läänemaal kasvatatud austerservikuid jms. Kõrvale pakuti Eestis toodetud siidrit ja veine.
Söögikäikusid valmistasid pakkusid Dirhami kalakohviku, Vutipesa resto, Beguta taimetoidukohviku, Grand Holm Marina sadamarestorani, Altmõisa külalistemaja ja Müüriääre kohviku kokad Krista Einbaum, Heli Hiiemäe, Demo Kaev, Karina Kungla, Kerlin Ledis, Meeli Lokk, Maria Tõnson ja Marleen Võsa. Meeskonda juhtis Kaire Raba
Õhtusöögil lõid muusikaga meelolu Jennifer Cohen ja Luisa Lõhmus.
Peakokkade õhtusöögi menüü
Alustuseks
Kalavalik (Dirhami Kalakohvik)
Külmsuitsulõhe, kilutempura, räimeäkine, leivaõhik, tillimajonees
Peenras
Salat – kõrvits (Vutipesa)
Vutipesa aiast kõrvitsa ja kreekapähkli salat, Väike mahe talu rohelisega
Seenelkäik
Austerservikusupp (Beguta taimetoidukohvik)
Eesti Seenefarmi mahedatest austerservikutest valmistatud supp (vegan)
Kalalkäik
Ahven (Dirhami Kalakohvik)
Tervelt küpsetatud ahven, serveeritud Mätiku Talumeierei juustuga ja maitserohelisega
Kartulivõtt
Veise põsk (Grand Holm Marina sadama restoran)
Pikalt hautatud Eesti mahe veise põsk serveeritud Uus-Vainu mahetalu köögiviljade ja kartuliga
Puuviljaias
Angervaksajäätis (Altmõisa külalistemaja)
Angervaksajäätis ebaküdooniavõide ja põldmarjapüreega, karamelline besee
Kohvikus
Koogiduo (Müüriääre kohvik)
Astelpaju-mustsõstrakook ja meekook
Fotod Arvo Tarmula