Galerii: Haapsalu muusikakool tähistas sünnipäeva uhke kontserdiga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu muusikakooli vilistlased Anneli Aken ja Katrin Lehismets esitasid juubelikontserdil muusikalist Chess tuntud laulu, millele Aken oli muusikakooli aastapäevaks uued sõnad teinud. Foto Arvo Tarmula

Cyrillus Kreegi nimeline Haapsalu muusikakool pidas laupäeval oma 65. sünnipäeva ligi kaks tundi kestnud kontserdiga, kus astusid üles nii muusikakooli praegused õpilased kui ka vilistlased.

Praeguste muusikakooli õpilaste ja õpetajate kõrval oli vilistlasi kaasatud orkestrikoosseisudesse ning nad astusid üles ka solistidena. Oma panuse andsid kunagise kooli sünnipäevakontserdile näiteks Estonia teatri orkestri trompetist Taavi Kuntu, ERSO klarnetimängija Madis Kari, Saltzburgis elav laulja Katrin Lehismets, Euroopa eestlaste koori eestvedaja Anneli Aken, akordionist Henri Zibo.

Muusikakooli direktor Jaak Vasar ütles, et kui kooli asutamisel, 1954. aastal oli õpetajaid üheksa, siis praegu on neid 32. Mitmed muusikakooli praegused õpetajad on ise sama kooli vilistlased. Vasar tänas õpetajaid, kes on koolis töötanud üle 25 aasta. Kõige pikema staažiga õpetaja on Tiia-Helina Kaukes, kes on muusikakoolis töötanud 54 aastat.

Õpilasi on muusikakoolil 205, kellele lisanduvad veel täiskasvanud õpilased. 65 aasta jooksul on muusikakooli lõpetanud 1029 õpilast, kellest mitmed on jäänud

Juurde on tulnud ka kohti, kus Haapsalu muusikakool muusikaharidust jagab – koolil on filiaalid Ristil, Paliveres ja Ridalas.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
M.T.
4 aastat tagasi

Õnneks enamikule meeldis ja ega kõigile saagi meeldida. Kõigile polnudki see kontsert suunatud. Kes asjast aru said ja oskasid hinnata – nendele oli mõnus elamus. “Klassikad oli napilt” , pärimust palju. Eks see sõltub, kuidas keegi kava loeb (oskab lugeda) ja kuulata. 19 numbrit , milles oli 3 pärimusmuusika esitust. Sai vist jah pärimust palju… mõne jaoks (väike naerukoht). Vahva on see, et keegi “ootasin paremat” , ei suuda isegi tulla adekvaatselt kritiseerima; oma nime all seda tegemast , on juba üle mõistuse loota. Isegi vist ei saa aru, et tegu on lastele suunatud muusikakooliga. Tõenäoliselt ei suudaks suurel laval… Loe rohkem »

Ootasin paremat
4 aastat tagasi

Ainult vilistlased ja laulja Katrin Lehismets meeldis, kõik õpilased olid nõrgad. Klassikad oli napilt, pärimusmuusikat liiga palju. Ei meeldinud. Sorry

juss
4 aastat tagasi

Sorri asemel võib öelda ka kahju, ei ole keelatud!

Ootasin paremat
4 aastat tagasi

Vabandan selle sorry eest, mus oli siis nii häiriv teiel. Aga, ise lõpetanu laste muusikakooli S-Peterburis, tean millest rääkisin ja mida lootsin. Asi pole Haapsalu väiksuses, vaid selles, et õpetajad ei julge ja ei taha vaeva näha tõsise repertuaariga. Vanemad maksavad raha selle keskpärasuse eest. See on minu arvamus, mul ei olnud selles saalis ühtegi tuttavat, ilmselt siis kui oleks, poleks ma nii kriitiline. Omad on alati armsad. Ärge võtke pahaks kriitikat, parandage repertuaari.

naine
4 aastat tagasi

Aitäh õpetajatele ! Ja olgem uhked, et meie pisikeses linnas on selline muusikakool, pühendunud õpetajad ja toredad õpilased ! See on au ja uhkus ja eelkõige suur töö.