Läänemaa toidunädal tuleb taas

Möödunud aastal oli 7-käiguline õhtusöök Puises. Mihkel Puhm
Möödunud aastal oli 7-käiguline õhtusöök Puises. Mihkel Puhm

7.-17. novembril tähistab Kodukant Läänemaa taas kohaliku toidu nädalat, mis keskendub kohalikust toorainest valmistatud erilistele õhtusöökidele.

Tavapärasest erineva menüüga on väljas Nurme bistroo, Vutipesa resto, Müüriääre ja Dietrichi kohvikud, FraMare restoran ning Beguta taimetoidukohvik. Lisaks pakub Saare mõis õhtusööki Noarootsi moodi ja Linnamäe arenguseltsis saab õppida sefiiritordi valmistamist.

Toidunädalale paneb punkti 7-käiguline õhtusöök Dirhamis.  Kohalikke maitseid sobitavad kokku peakokad Läänemaa menukamatest söögikohtadest –  Altmõisa külalistemajast, Beguta taimetoidukohvikust, Dirhami kalakohvikust, Grand Holm Marina sadamarestoranist, Müüriääre kohvikust, Vutipesa restost.

Pakutavate palade põhikomponentideks on kohalik, läänemaine tooraine ning joogipooliseski saab tunda paikkonna maitseid. Õhtut ilmestavad Priit Höövel ja lauljatar Jennifer Marisse Cohen.

Kohaliku toiduga saab tutvuda veel O.T.T.  talupoes ja kaubakohtumisel neljapäeviti Haapsalu turul.

 

Läänemaa toidunädala kava

9.11 Saare mõisa väärikas saalis saab nautida õhtusööki Noarootsi moodi, mille valmistab Joel Kannimäe ja tutvustatakse trükis ilmunud Noarootsi kokaraamatut. Hingele teeb pai elav muusika.

9.11 Toimub Linnamäel LAS-i majas töötuba „Suussulava sefiiritordi valmistamise saladused” .

9.11 Vutipesa Restos on pidulik õhtusöök, peategelaseks meie kodumaine supertot kõrvits. Õhtusöögi juurde sobitab joogid Aare Karolin.

10.11 Altmõisa külalistemaja ootab isasid ja vanaisasid Isadepäeva brunchile.

13.11 Nurme bistroos on külas Dirhami kalatööstus.

13.11 Toimub Haapsalu kutsehariduskeskuse õppeköögis valmistatud õhtusöök  „Parimad palad koduranna kalurite saagist”.

15.11. Restoran KaksTeist ja Müüriääre kohviku ühisõhtusöök Tridensi veinidega.

16.11 Roosta puhkekülas saab nautida kohalikke maitseid mõnusa kontserdi saatel. Esinevad Marko Matvere ja Peep Raun kavaga „Mulle meeldib maa”.

16.11 7-käiguline õhtusöök Dirhami külalistemajas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments