Haapsalu noored muusikud käisid Kuressaares võistlusel

Haapsalu muusikakooli poisid, kes käisid Kuresaares poiste keelpillivõistlusel. Foto: Erakogu
Haapsalu muusikakooli poisid, kes käisid Kuresaares poiste keelpillivõistlusel. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel toimunud Kuressaare 18. rahvusvahelisel poiste keelpillifestivalil osalesid teist aastat tublid keelpillimängijad ka Haapsalu muusikakoolist.

Festival ongi mõeldud ainult poistele enda ja oma oskuste näitamiseks, sest tüdrukuid jagub korraldaja sõnul alati igale poole ja tihti kipuvad poisid nende varju jääma. Kui Randar Paalvelti ( I klass viiul) ja Kaur Nellise ( I klass tšello) jaoks oli kõik alles uus ja esinemisnärv laes siis Kaarel Ojassoo ( II klass viiul) ja Aron Urbas ( V klass tšello) juba teadsid mida festival endast kujutab. Poiste tubli kontsertmeister on Žanna Andreevskaja.

Kaks päeva oli täis kontserte, kus igasse tundi oli mahutatud umbes 11 numbrit ja kontserte oli samuti kokku 11. Festivali avas peakorraldaja, Kuressaare muusikakooli viiuliõpetaja Laine Sepp ning tema järel pidas toreda  ja toetava kõne Saaremaa vallavanem Madis Kallas, kes soovis kõigile kohaletulnuile, 120 keelpillipoisile edu ja jätkuvat musitseerimisrõõmu.

Noori muusikuid oli kokku tulnud muusikakoolidest üle Eesti , enamus siiski Tallinnast ja Tartust, aga samuti Lätist ja Moskvast. Üldiselt muusikakoolides poisse keelpillimänguga palju ei tegele ja mõnes koolis puuduvad posid-keelpillimängijad sootuks.  Seda suurem rõõm on Haapsalu  viiuli ja tšello poiste üle kes sellelt festivalilt said kindlasti juurde õppimistahet kuulates nii soliste kui ansambleid, nii  endavanuseid kui endast vanemaid , kes on jõudnud juba kõrgematele tasemeteni.

Poisid olid kindlad, et osaleda plaanitakse ka järgmisel aastal. Seniks jätkub igapäevane harjutamine. Tublisid Haapsalu muusikakooli õpilasi on võimalik kuulata Haapsalu muusikakooli kontsert-aktusel 16.novembril kell 15 Haapsalu kultuurikeskuses.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments