Riigikogu arutab teaduse rahastamise eelnõud

Lääne Elu

info@le.ee

Riigikogu hakkab pärastlõunal arutama sotsiaaldemokraatide seaduseelnõu, mille eesmärk on panna seadusega paika, et riigieelarvest tuleb teadus-ja arendustegevusele eraldada üks protsent SKPst.

Teadus-ja arendustegevuse korraldamise seaduse täiendus näeb ette, et kooskõlas teadusleppega jõuab rahastamine sellele tasemele kolme aasta jooksul ehk aastaks 2022.

„Me tahame olla Põhjamaad, tahame olla rikas maa. Kui me täna ei investeeri õpetajatesse, kõrgharidusse ja teadusesse, siis me seda kunagi ei saavuta. Hariduse ja teaduse rahastamine on prioriteetide küsimus. Tänane koalitsioon ei ole kahjuks tark koalitsioon,” ütles Katri Raik.

2018. aasta detsembris sõlmisid erakondade esimehed koos teadlaste ning tööandjate esindajatega Kadriorus rahvusliku kokkuleppe, et kolme aastaga tuleb jõuda selleni, et riik „toetab teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni avaliku sektori rahastamise tõstmist protsendini SKPst ning edasist hoidmist vähemalt samal tasemel.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments