Aastaga on enim kallinenud kartul

BNS

Aastaga on enim kallinenud kartul. Foto: Erakogu

Tarbijahinnaindeks langes septembris võrreldes augustiga 0,2 protsenti ning tõusis eelmise aastaga võrreldes 2,2 protsenti.

Septembris olid kaubad 1,4 protsenti ja teenused 3,5 protsenti kallimad kui 2018. aasta septembris, teatas statistikaamet.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta septembriga võrreldes langenud 0,6 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 2,9 protsenti.

Eelmise aasta septembriga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit kõige enam toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnatõus. Põhiosa sellest andsid 13 protsenti kallinenud köögivili ja 5,4 protsenti kallinenud jahutooted.

Alkohoolsed joogid olid 6,8 protsenti odavamad, diislikütus 0,4 protsenti kallim ja bensiin 0,7 protsenti odavam. Toidukaupadest on enim kallinenud kartul 17 protsenti, värske köögivili ja riis 16 protsenti ning odavnenud värske kala, samuti 16 protsenti.

Augustiga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit kõige enam rõivaste ja jalatsite hooaja soodusmüükide lõppemine. Suuremat mõju indeksi muutusele avaldas veel mootorikütuse 1,5-protsendiline ja köögivilja 8-protsendiline odavnemine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments