0

Keskkonnaministeerium hakkab Hiiumaa väidetavat hundirünnakut uurima

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh
Keskkonnaministeerium asub uurima, kas Hiiumaal tõepoolest leidis aset juhtum, et hunt ründas kodutrepil naist. Spetsialistid peavad praegu väga ebatõenäoliseks, et tegemist oli hundiga, vahendas ERRi uudisteportaal.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Marju Kaasik ütles ERR-ile, et hundirünnak oleks äärmiselt erakordne, eriti veel Hiiumaal. “Aga ministeerium võtab teadet tõsiselt ja asume seda juhtumit uurima.” lisas ta.

Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialisti Rauno Veeroja sõnul ei ole praegu teadaoleva info põhjal võimalik kindlalt öelda, kas ründajaks oli hunt, metsistunud koer või hundi ja koera hübriid.

Keskkonnaagentuuri hundispetsialist Marko Kübarsepa sõnul peab ta võimalust, et naise ründajaks võis olla hunt aga väga ebatõenäoliseks. Ainsaks tõendiks on hetkel kannatanu enda jutt. Hunt võib vahel puuris olles inimest rünnata. Aga niimoodi koduõuel – väga raske uskuda,” rääkis Kübarsepp.

Vt ka: “Hunt ründas Hiiumaal naist

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz