0

Galerii: laupeo avakontsert tegi kummarduse õpetajatele

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lauluisa Gustav Ernesaksa kujule lauluväljaku veerel pandi pähe tammepärg. Foto Peeter Langovits

Laupäeva õhtul toimuv laulupeo “Minu arm” avakontsert tegi ekskursiooniga eesti muusikalukku kummarduse kõikidele õpetajatele – kõlasid eesti muusika olulisemad teosed ja orkestrimuusika ning õhtu lõpetas rahvaga koos lauldavad ühislaulud.

“Pöörame täna pilgu oma muusikalistele eelkäijatele ning toome välja säravamad numbrid meie muusika kullafondist,” ütles muusikajuht Siim Selis.

Avakontserdi kava oli koostatud eesti heliloojate ja nende õpetajate loodud muusikast. Ajaliselt raamistavad laulupeo esimesel päeval kõlavaid teoseid Jānis Cimze 1872. aastal ilmunud lugu “Rīga dimd” ja Tauno Aintsi 2017. aastal loodud laul “Üksi pole keegi”.

Fotod Peeter Langovits

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz