Läänemaa jalgpallipoisid käisid Soomes kogemusi saamas

Aura turniiril osalenud Läänemaa JK noored koos treeneritega. Foto: Elen Kuli
Aura turniiril osalenud Läänemaa JK noored koos treeneritega. Foto: Elen Kuli

Läänemaa JK poisid osalesid 27.-30. juunini Soomes, Turu linnas juba seitsmeteistkümnendat korda peetud noorte jalgpalliturniiril Aura Cup.

Kuna Läänemaa poistele oli see esimene välisturniir üldse, siis peamine eesmärk oli kogemusi saada.

D13 vanusegrupi taset kommenteerides tõi Läänemaa spordikooli treener Aavo Tomingas välja, et kui kõrvale jätta TPS akadeemia, kes turniiri võitis, siis oli tase üsna ühtlane ja vastased mängitavad. Turu akadeemia poisid avaldasid oma tipptasemel tsenderdustega Läänemaa poistes tõelist imetlust, lisas Tomingas.

Suuremate poiste turniiri tipphetkeks sai 3:2 võit TPS/P13 Valge võistkonna üle. Turniiri suurimaks väärtuseks peab Tomingas võimalust 2006. ja 2007. aastal sündinud poiste kokkumängu harjutada. 2007. aastal sündinud poisid liitusid Tomingase treenitava võistkonnaga alles sel hooajal.

Nooremad poisid pidasid turniiril kokku viis kohtumist ning lõid neli väravat. Parim tulemus oli 1:1 viik TPS/E10 Raitaga.

Algselt registreerusid mõlemad Läänemaa võistkonnad B-taseme turniirile, kuid kuna tasemed pandi kokku, tuli võistelda ka endast oluliselt suurema treening- ja võistluspraktikaga lastega. 9-10-aastaste tasemevahed veel liiga suured ei ole. Lõpptulemus sõltub sageli sellest, kes rohkem tahab ja kuidas pingeolukorras oma emotsioonide ohjamisega hakkama saadakse.

Aavo Tomingas tõi välja, et sel turniiril olid mõlemad võistkonnad veel nn ühe poolaja mängijad – siit on, mida õppida ja millega edasi minna.

Suurimad tänud organisatoorse poolega tegelenud lapsevanematele Riina Karnaule, Elen Kulile ja Kaidi Taltsile. Samuti oleme rõõmsad, et nii mõnedki vanemad olid saanud ka ise Soome kaasa elama tulla.

Täname Haapsalu linna, kelle kaasabil soetati sinised võistlussärgid ning OÜ-d Rannavesi Ehitus, kes võttis enda kanda osalustasud.

Turniiri korraldas Turun Palloseura ehk TPS. Noormeeste arvestuses võisteldi seitsmes vanuseklassis.

Seekordsel turniiril osalesid D13 ja E10 vanuseklassis ka Haapsalus treenivad noored jalgpallurid. Läänlastele oli see esimene välisturniir. Lisaks Läänemaa JK-le olid turniirile Eestist kohale tulnud ka FC Santos Tartust ja FC Ararat Tallinnast. Mõned Läti ja Leedu klubid olid turniiril ka esindatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments