Arnold Rüütel: uus põlvkond ei tunne föderaalriigi hädasid

BNS

Arnold ja Ingrid Rüütel Haapsalus Võidupüha paraadil. Foto: Urmas Lauri
Arnold ja Ingrid Rüütel Haapsalus Võidupüha paraadil. Foto: Urmas Lauri

Ekspresident Arnold Rüütel ütles laupäeval EKRE kongressil peetud kõnes, et uus põlvkond ei ole võtnud vaevaks viia end kurssi föderaalriigi pahupoolega.

“Kas see on väärtuste kriis, kui me julgeme mittesoovitavaks pidada
liikumist Euroopa kui föderaalriigi suunas,” küsis Rüütel enda kõnes retooriliselt.
“Meil, eestlastel, nagu ka teistel endises NSV Liidus elanud rahvastel, on föderaalriigis elamise pikaajaline kogemus. Tundub, et pealekasvanud uus põlvkond ei ole võtnud vaevaks seda kogemust tundma õppida ja oma seisukohti kujundada selleks, et seista Euroopa kui iseseisvate riikide liidu, mitte liitriigi eest. Inglismaa lahkumine Euroopa Liidust on ju selge näide selle poliitika ohtlikkusest,” ütles Rüütel.

“Sisuliselt esimest korda pärast Eesti taasiseseisvumist on meil valitsus, kes suudab seista suveräänse Eesti eest. Siit ka see hüsteeriline vastasseis. Vahendeid valimata püütakse lõhkuda tekkinud valitsuskoalitsiooni,” kõneles Rüütel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments