0

Võidutule toovad Läänemaale Kallemets ja Küttmann

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaale toovad tule kaitseliitlane Mati Kallemets ja kodutütar Gertu Küttmann. Foto: Madis Mintel
Läänemaale toovad tule kaitseliitlane Mati Kallemets ja kodutütar Gertu Küttmann. Foto: Madis Mintel

Tänavuse võidupüha paraadi tuletoojateks, kes viivad Vabariigi presidendilt võidutule maakondadesse, on malevate parimad sportlased. Läänemaale toovad tule kaitseliitlane Mati Kallemets ja kodutütar Gertu Küttmann.

Tänavu möödub 125 aastat Rahvusvahelise Olümpiakomitee asutamisest ja kaasaegsete olümpiamängude algusest. Kehakultuur ja sport on olulisel kohal Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde igapäevases tegevuses. Seetõttu tahetakse selle aasta võidupüha paraadil rahvale tutvustada meie parimaid.
Läänemaale toovad tänavu võidutule kaitseliitlane Mati Kallemets ja kodutütar Gertu Küttmann.

Mati Kallemets

Osalenud mitmetel KL MV ja KL KV ja maleva võistlustel ning saavutanud häid tulemusi. Osalenud maleva ja malevkonna üritustel. Eesti MV suusatamises oma vanuseklassis üle 10 medali, talitreatlonis Euroopa MV hõbe, Estolopeti pikamaa suusatamise etapivõite 6, orienteerumises Eesti MV üle 30 medali, laskeorienteerumise teatevõistluse MM kuld, 3 korda valitud Läänemaa parimaks meesveteran sportlaseks.

Gertu Küttmann

Gertu Küttmann on kodutütar juba kaheksa aastat. Eelmisel aastal osales Gertu Kodutütarde väljaõppe üritustel 264 tundi. Gertu tegeleb kettaheitega, kuulitõukega ja vasaraheitega. 2018. a saavutas Gertu Eesti noorte karikavõistlustel noorte vanuseklassis I koha vasaraheites ning Rakveres toimunud Eesti noorte võistlustel tuli Gertu vasaraheites teiseks. Kuulitõukes saavutas Küttmann 4. koha tõugates 3 kg raudmuna isiklikuks rekordiks 12.91. Ta on osalenud 2019 a. üleriigilistel lahtistel heitevõistlustel, kus saavutas tütarlaste U18 kettaheites, kuulitõukes ja vasaraheites I koha.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz