Kõmsi lapsed said mänguväljaku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kõmsi mänguväljak. Mariann Peksari fotod

Rootsi Oskarshamni gümnaasiumi õpilaste abiga valmis Kõmsi koolimaja juures mänguväljak.

Kuus atraktsiooni tegid Oskarshamni kooli keevituseriala õpilased oma aastalõputööna, rootslased tõid atraktsioonid kohale ja paigaldasid.

„Meie ülesanne oli muretseda traktor, aidata atraktsioonid maha laadida ja kaevata augud, kuhu need paigaldati,” ütles Kõmsi kooli direktor Pille Saatmäe.

Mänguväljakul on metallist vedruauto, pesakiik, mängumaja, turnimispuud ja liurajad. Saatmäe sõnul on väljak pärast avamist kogu aeg lapsi täis.

Oskarshamni kool on Win-Win projekti raames mänguväljakuid varem rajanud Oidremale, Lõpele, Koongasse jm. See on projekt, kus kasu peavad saama paljud – kohalikud lapsed, rootsi lapsed ja kogukond.

Mänguväljaku atraktsioonide paigaldamine oli rootslastele omamoodi eksam – nad said proovile panna oma inglise keele oskuse ja pidid kuuldu põhjal otsima sarnasusi eesti ja rootsi kõnekeele vahel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments