Muuseumiöö kutsub mustreid otsima

Muuseumiööl tuleb muuseumidest otsida mustreid. Foto: erakogu
Muuseumiööl tuleb muuseumidest otsida mustreid. Foto: erakogu

Üle terve Eesti toimuv muuseumiöö „Öös on mustreid” avab laupäeva, 18. mai õhtul muuseumide ja teiste põnevate paikade uksed täiesti tasuta. Selle aasta teema kutsub külastajaid tabama mustreid meie ümber: kultuuris, ühiskonnas ja looduses.

Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid  – Ants Laikmaa muuseum, Haapsalu raekoda, Haapsalu piiskopilinnuse toomkirik, Iloni imedemaa ja Raudtee- ja sidemuuseum – on laupäeval avatud kella 22. Rannarootsi muuseum ootab külastajaid kella 23.

Toimub ühine otsimismäng „Märka mustrit muuseumis!”. Kokku kaheksas Haapsalu ja Läänemaa külastuspaigas tuleb mängu käigus üles leida üks mustriline ese. Lisaks muuseumidele osalevad mustrimängus ka Läänemaa ühisgümnaasiumi muuseum ja Haapsalu Jaani kirik. Igas majas on saadaval mängulehed, kuhu õiged vastused ning oma kontaktid kirjutada. Külastuspaiku võib läbida mistahes järjekorras. Igas külastuspaigas on seinal luubi kujutis, millel on näha mustriline detail ühelt esemelt. Mängija ülesanne on see ese külastuspaigast üles leida ja mängulehele vastusena kirja panna, millisel esemel see muster asub. Õigete vastustega täidetud lehed võib jätta viimasena külastatud paiga töötaja kätte. Kõiki kaheksat paika pole kohustuslik läbida, aga mida rohkem õigeid vastuseid, seda parem, sest parimate mustrimärkajate vahel loositakse auhindu.

Lisaks mustrimängule on  muuseumiööl plaanis teisigi ettevõtmisi. Näiteks ootab Iloni imedemaa kell 19 mustrilistele teatevõistlustele ja kell 20 mustrilisi loovtöid tegema. Avatud on galerii ja hoov. Mängutuba on muuseumiööl suletud.

Ehkki Haapsalu piiskopilinnuse muuseum on veel juuni lõpuni ehitustööde tõttu suletud, oodatakse siiski kõiki huvilisi muuseumiööl ka linnusesse. Avatud on toomkirik, kus kell 19 esineb Espoonlahti koor.

Haapsalu raekojas saab näha Eesti kunstimuuseumi 100. sünnipäeva puhul loodud rändnäitust „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas” ja uuenduskuuri läbinud püsinäitust „Kuurortlinna teejuht”. Näituste parema vaatlemise ja turvalisuse huvides saab muuseumiööl korraga raekojas viibida kuni 40 külastajat. Külastajate arvu reguleerib välisukse juures muuseumitöötaja.

Rannarootsi muuseumis ootavad külastajaid kultuuriprogramm rahvatantsu ja lauluga, kohvik ja soe toit ning pannkoogid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments