Euroopa autorämps veereb Eestisse

Foto: Pixabay
Eestisse jõuab Euroopa vanaraud. Foto: Pixabay

Eestist on kujunenud Euroopa autoturu prügikast – liiga tihti jõuavad siia võltsitud näidikutega vanad äraaetud autod, mis solgivad meie turgu ja reostavad meie keskkonda, kurdab Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) juht Arno Sillat Postimehele.

„Euroopa Liidust rändavad meile heade autode vahel tihti sõidukid, mis on vanametalli kokkuostjale vaid grammikese võlgu, need masinad vuntsitakse natuke ilusamaks, keeratakse maha läbisõidunäidik, peidetakse avariijäljed, pannakse hinda juurde ja lähebki uuesti kaubaks,” rääkis Sillat.

Eestisse tuuakse aastas umbes 50 000 autot, neist pooled uued, pooled kasutatud. Kasutatud autode keskmine vanus on kaheksa kuni kümme aastat. „Ma julgeks öelda, et neist omakorda pooled, 12 000, on ilmselt võltsitud näitajatega,” lausus Sillat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kägu
5 aastat tagasi

Vanarauda ei tooda ammu enam ja kui auto ülevaatuse läbib, on kõik ok. Tundub,et tegu on automüüjate katsega inimestelt viimane sent välja pigistada. Kõik pole nii rikkad,et uute autodega sõita. Ka Soomes või Rootsis mitte.

Vambola Suur
5 aastat tagasi

What? Tegelt juba aastast 1992 EC autorämps tuleb eestisse. Esialgu Asconad, Sierrad j ne. Kogu aeg oli nii

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  Vambola Suur

Kas see nüüd ikka lausa rämps on? Ei suuda ju igaüks poest uut osta. Järelturult saad masina 10 x poehinnast odavamalt ja pigistad sellest veel 150 000 km välja. Paljude jaoks ei olegi muud valikut.