HÕFF algab täna suure rongkäiguga

HÕFFi avarongkäik. Foto: Urmas Lauri

Haapsalus algab täna Balti riikide suurim õudus- ja fantaasiafilmide festival, mis toob Eesti kõige kuulsama kummituse kodulinna tänavatele üle saja kostümeeritud fantaasiategelase.

Üle mitme aasta toimuv HÕFFi rongkäik algab kell 18.30 Haapsalu kaubamaja eest, kust linnapea Urmas Suklese juhatusel marsitakse kultuurimaja juurde. Kell 19.30 esilinastub seal tasuta seansina Eesti esimene zombifilm „Reich of the Dead”. Tasuta on ka kell 20.30 algav kultusfilm „Matrix”, mille valmimisest möödub tänavu 20 aastat.

Festivali suur avatseremoonia leiab aset reedel, kui kultuurikeskuses rullitakse lahti punane vaip ja filmikunstnik Priit Vaher saab kätte elutööauhinna. Esilinastub Oskar Lehemaa õudusfilm „Karv”. Õhtut juhib Mart Sander.

„„Oi kui õudne!!! Oi, oi, oi!!” Sellist soigumist kostab meie igapäevaelus praegu pidevalt. Zombistunud poliitmaailma foonil on HÕFF kui sõõm värsket õhku! Tere tulemast Haapsallu, kuulsa kummituse Valge Daami kodulinna!” ütles Sukles.

Kokku jõuab Haapsalus nelja päeva jooksul ekraanile 25 pikka õudus-, ulme- ja põnevusfilmi 15 riigist, sh sellistest eksootilistest maadest nagu Indoneesia ja Uus-Meremaa. Lisaks võistlevad festivalil Euroopa lühikesed õudus- ja fantaasiafilmid, millest parim pälvib hinnatud Méliès d’Ori ehk Kuldse Mélièsi nimelise Euroopa parima fantaasiafilmi auhinna nominatsiooni. Festivali peakülaline on Vene ulmeanimatsiooni legend Vladimir Tarassov.

Kavas on hulk eriüritusi: Mart Sanderi uue jutukogumiku „Kõhedad muinaslood” esitlus, folklorist Marju Kõivupuu loeng „Kuu paistab, kooljas sõidab”, kirjanik Olev Remsu ekskursioon „Ekraanilt reaalsusse. Filmilinn Haapsalu”, vestlusring „Eesti õudusfilm – kas õudne ootus või lõputu algus?”, kohtumine legendaarse lastelavastuse „Kollane mask” peaosatäitjatega, ööorienteerumine ja palju muud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments