Palk ja Targamaa tõid MMilt 14. ja 17. koha

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Madli Palk (paremal) oli Helen Nelis-Naukase sõnul heas vormis. Foto: Erakogu
Madli Palk (paremal) oli Helen Nelis-Naukase sõnul heas vormis. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel Poolas Torunis peetud juunioride ja kadettide maailmameistrivõistlustel sai Madli Palk 14. ja Carmen-Lii Targamaa 17. koha.

Juunioride võistlusel võitis Targamaa alagrupis kõik kohtumised, mis tagas talle otsepääsu 64 hulka. Teel 32 hulka alistas Carmen 15:13 prantslanna Emma Lauvray, kuid võideldes koha pärast 16 seas tuli vastu võtta valusalt napp 9:10 kaotus ameeriklannalt Lola Constantinolt.

Kadettide klassis sai Madli Palk alagrupis neli võitu ja kaks kaotust ning pääses samuti otse 64 hulka. Edasi alistas ta teel 32 hulka tugeva sakslase Giulia Albrechti 15:6 ja koha eest 16 seas 2. asetusega korealanna Taehee Limi 15:14. Matšis kaheksa hulka pääsemiseks tuli talle vastu Euroopa meistrivõistluste hõbe venelanna Anna Liakhova, kellelt tuli vastu võtta napp kaotus 14:15.

Treener Helen Nelis-Naukase sõnul oli mõlemad sportlased heas vormis, mistõttu jäid mitmed ühe torkega kaotused väga kripeldama. „Väga kahju on sellistest nappidest kaotustest, samas kui nad suutsid mõnes teises matšis paaritorkelisest kaotusest välja tulla ja õigesti taktikat valida,” rääkis Nelis-Naukas. Erilised kiidusõnad teenis treenerilt Palk matši eest korealanna Limiga.

„See matš oli ikka väga kõrgest klassist. Ma ei ole teda varem nii hästi vehklemas näinudki. Esimest korda tekkis mul tunne, et Madli võib mõne aja pärast ka medalile vehelda – ta on selleks võimeline,” märkis Nelis-Naukas.

Ta lisas, et Palk on vehelnud vaid neli aastat ja selle aja jooksul on toimunud väga kiire areng. „MMil selle ajaga 14. koht saada on väga tubli,” ütles Nelis-Naukas.

Targamaa ja Palk kuulusid koos vehklemisklubi Musketär esindajate Karoliine Loiti ja Andra Taleniga ka Eesti epeenaiskonda, kellega saadi MMil 10. koht.

Teel 16 hulka alistati Lõuna-Aafrika 45:33, 8 hulka pürgimisel tuli kahjuks Tšehhile 37:45 alla jääda. Seejärel võideti Saksamaad 45:34 ja Koread 45:41 ning kaotati Iisraelile 31:45. Maailmameistriks tuli Prantsusmaa, teine oli Venemaa ja kolmas üllatuslikult Šveits. Kaks individuaalmedalit võitnud Ungari jäi hoopiski poodiumilt välja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments