Kaljulaid: kohtun arusaamatusi rääkinud ministrikandidaatidega

President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula
President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula

President Kersti Kaljulaid lubas enne uue valitsuse ametissenimetamist kohtuda nende ministrikandidaatidega, kes on avalikkusele vähetuntud või esinenud avalikkuses arusaamatust põhjustanud avaldustega.

„Kahtlemata on mul plaanis, kui Vabariigi Valitsus tuleb ametisse kinnitada, teha vastutustundlik otsus. See tähendab, et ma kindlasti kohtun nende inimestega, kelle plaanidest ma kas ei saa aru või midagi ei tea. Ja me arutame neid asju,” ütles Kaljulaid ERR-ile antud intervjuus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart Uus
5 aastat tagasi

Aga kes räägib arusaamatusi jahvatava Kerstiga?

jaanus
5 aastat tagasi

Üks Helmedest lubas vist kohtunikel pead veeremapannna. Kas temaga ka kohtutakse?

Tom
5 aastat tagasi

Ta ise on üks suur arusaamatus.brüsselist saadetud politruk

Küsin
5 aastat tagasi
Reply to  Tom

Hea Tom, kas Teie meelest ei peaks inimesed omavahel rääkima ja oma seisukohti selgitama? Või oleks Presidendi institutsioonil parem kasutada oma seadusega antud võimalust ja valitsust mitte ametisse nimetada kuna ta ei tunne uusi inimesi?
Või millest Teie laupäevahommikune pahameel?

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Küsin

Lahe poliitiku vastus! “Hea Tom…”!

Mnjah
5 aastat tagasi
Reply to  Küsin

Presidendi institutsiooni eesmärk ei peaks olema päevapoliitikasse otsene sekkumine. See, et nimetab ja kinnitab on pigem sümboolne. Ütleme seda otse välja, et ühiskonna tunnetamine on istuval ametnikul suht nõrk või lausa olematu ja see on probleemide allikas.

Mnjah
5 aastat tagasi

Ennast vist endaga vestlusele kutsuda ei saa kui mitte arvestada peegli võimalust, aga samas oleks kasulik, sest maailma muutmine hakkab iseendast.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Proua president oleks võinud ju Kaja Kallasele südamele panna siis, kui tegi talle ettepaneku valitsus moodustada, et ta ei kaasaks ministrikandidaate, kes on vähetuntud või on esinenud avalikkuses arusaamatust põhjustanud avaldustega.

kuglimugli
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kaja Kallas ei ole kedagi kaasanud ega pole esinenud ka arusaamatute avaldustega.Ikka need – oleks, saaks, võiks, peaks …

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

Huvitav, kas ta plaanib siis üksi valitsuse moodustada, kui ta kedagi kaasanud ei ole? 🙂

kuglimugli
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Silmas on peetud ilmselt seda, et valitust saaks ta kaasata siis kui tal avaneb võimalus see moodustada – kui ei avane sellist võimalust, siis ei kaasa

ja-jah
5 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

Teate, inimesed, õige valitsuse nagu rahvas s,t. valijad tahaksid saaksime nüüd ja praegu kui erakorralised valimised välja kuulutada. Nii mõnigi siiani vastu rinda tagunud erakond v. tema juht saaksid suure pettumuse või siis ka üllatuse-ehmatuse osaliseks. Mõelge, miks-sest see jant,sõnapruukimine, väljendite kontrollimatus või ka liigne vaoshoitus mõnel erakonnal annaka hoopis uue ja erineva tulemuse ning teha pole siis enam midagi-RAHVAS ON RÄÄKINUD.