2

Teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmine tekitab vastuolusid

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kolmikliidu koalitsioonileppes sisalduva plaani, mille kohaselt tahetakse muuta pensioni teine sammas vabatahlikuks, täpne sisu pole veel paigas. Kriitikute sõnul tekitab teisest sambast loobujate ja sellega mitteliitunute võrdne kohtlemine tulevikus suurt vastuolu, kirjutab ERR.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on 20-30 aasta pärast pensionid suuremad kui praeguse pensionisüsteemi rakendamise puhul, kus tegelikult osa raha võetakse esimesest sambast ära ja suunatakse teise sambasse. Nüüd muudetakse teise sambaga ühinemine või sellega jätkamine vabatahtlikuks, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Patsient
Patsient

Muidugi tekitab, sest kellelgi mõnus rahavoog kaob. Küll meil on ikka loll rahvas …ei oska seda piskutki härraste tasku paigutada, et kunagi kauges tulevikus 3 eurot pensionile juurde saada kui üldse või… juhuslikult enne ära ei sure!

Tont
Tont

Mis vastuolusid,krt ?? Praegu kamandavad mu raha valgekraed,kes ei vastuta hävimise eest kuidagi. Igal inimesel on õigus oma raha iga kell välja võtta. On viimane aeg taastada surmanuhtlus.

wpDiscuz