Mart Helme ei näe probleemi Keskerakonna leppes Ühtse Venemaaga

BNS

Foto: EKRE
Foto: EKRE

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liidri Mart Helme sõnul pole nende jaoks probleem Keskerakonna koostöölepe Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga.

Kui meedia meenutas Helmele, et EKRE on varasemalt nõudnud koostöö eeldusena Keskerakonna ja Ühtse Venemaa leppe tühistamist, siis Helme arutles esmalt selle üle, kuidas ajakirjanikul on soov “jah” ja “ei” vastustega poliitik nurka mängida, et siis pärast kirjutada, kuidas poliitik on oma põhimõtetest taganenud.

“See leping on olnud teemaks ja Jüri Ratas on selgitanud kõike sellega seonduvat,” märkis Helme. Tema sõnul oli leppe omaaegne algataja Ain Sepik, kes kuulub juba ammu Reformierakonda. Tegelikult tuleks pöörduda just Reformierakonna poole küsimaks, kuidas saab nende liikmeks olla sellise leppe algatanud inimene, märkis Helme.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas lisas, et on omalt poolt partneritele kinnitanud, et see protokoll on raugenud, selle järgi Keskerakond mingeid tegevusi ei tee ja see lihtsalt ei toimi.

Ka on Ratase sõnul loodav võimuliit rääkinud ühiskonnas olevatest väärtustest ja need on väga hästi kirjutatud koalitsioonileppesse, mille eesmärk on tagada ühiskonna tasakaalustatud areng.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Bull
4 aastat tagasi

Aga kuidas saab EKRE auesimeheks olla Eestit okupeerinud võõrvõimu kommunistliku partei kohaliku rakukese juht? Helmele pole kindlasti probleemi, kui panna kokku see fakt, lisada juurde tema tegevus piirilepingu läbisurumisel ning nüüd veel Ühtse Venemaa lepingu kiitmine, siis pilt on juba päris selge.

Jah .
4 aastat tagasi

No peaasi, et võimu juurde pääseks, mis neist lubadustest ..

Kodanik
4 aastat tagasi

Ainult väga naiivsed inimesed võisid arvata, et EKRE-t huvitaks peale võimu veel miskit. Võimu nimel loobusid Helmed praktiliselt kõigest, ühesõnaga nüüd on selgemast selgem, et tegemist tühi karjujatega, kui tegude aeg käes, siis teod puuduvad.

Hillar
4 aastat tagasi

Kui kesikutel on koostööprotokoll, kas meie
president sõidab nüüd Moskvasse koostöö-
lepingut sõlmima? Eks ta õige olekski, naabritel peavadki olema heanaaberlikud suhted.Sellest võidaksid suurelt mõlemad pooled.

Hg...
4 aastat tagasi

No Helme lasi end nüüd küll “veega alla”. Esiteks, koostöölepingu idee algatas savisaar koos bogomoloviga 2004 kevadel, alles septembris sai see paberile kui venelaste delegatsioon eestis keskparteil külas käis. Nüüd ajada süü sepiku kaela on äärmiselt lapsik, sepik kirjutas alla kui keskpartei parlamendi fraktsiooni esimees ja partei juhatuse liige, reps kirjutas samuti alla kui juhatuse liige ja välissekretär. Nad kirjutasid partei poolt aga mitte kui eraisikud. Nii rumalat juttu lepingutest ja allakirjutajatest ei saa üks endine diplomaat ometi ajada. Tegelikult võibolla sellepärast saigi ametist lahti et ei olnud eriti terav pliiats. Ratas muidugi sujuvalt ajab kõik selle seppiku ideeks ja… Loe rohkem »

Mia
4 aastat tagasi

Helme vanem meesterahvas ja lühiajaline mälu pole enam kiita. Loodame väga, et ta ministrina pätte ja politseinikke omavahel segi ei hakka ajama.

Kusti
4 aastat tagasi

Kaua võib? See ei ole lepe vaid protokoll. Ja seda on refioravad juba aastaid järanud, miks peaks Helme nende näriliste jäänukeid endale tahtma.