9

Mart Helme ei näe probleemi Keskerakonna leppes Ühtse Venemaaga

Avatar

BNS

Foto: EKRE
Foto: EKRE

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liidri Mart Helme sõnul pole nende jaoks probleem Keskerakonna koostöölepe Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga.

Kui meedia meenutas Helmele, et EKRE on varasemalt nõudnud koostöö eeldusena Keskerakonna ja Ühtse Venemaa leppe tühistamist, siis Helme arutles esmalt selle üle, kuidas ajakirjanikul on soov “jah” ja “ei” vastustega poliitik nurka mängida, et siis pärast kirjutada, kuidas poliitik on oma põhimõtetest taganenud.

“See leping on olnud teemaks ja Jüri Ratas on selgitanud kõike sellega seonduvat,” märkis Helme. Tema sõnul oli leppe omaaegne algataja Ain Sepik, kes kuulub juba ammu Reformierakonda. Tegelikult tuleks pöörduda just Reformierakonna poole küsimaks, kuidas saab nende liikmeks olla sellise leppe algatanud inimene, märkis Helme.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas lisas, et on omalt poolt partneritele kinnitanud, et see protokoll on raugenud, selle järgi Keskerakond mingeid tegevusi ei tee ja see lihtsalt ei toimi.

Ka on Ratase sõnul loodav võimuliit rääkinud ühiskonnas olevatest väärtustest ja need on väga hästi kirjutatud koalitsioonileppesse, mille eesmärk on tagada ühiskonna tasakaalustatud areng.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Bull
Bull

Aga kuidas saab EKRE auesimeheks olla Eestit okupeerinud võõrvõimu kommunistliku partei kohaliku rakukese juht? Helmele pole kindlasti probleemi, kui panna kokku see fakt, lisada juurde tema tegevus piirilepingu läbisurumisel ning nüüd veel Ühtse Venemaa lepingu kiitmine, siis pilt on juba päris selge.

Jah .
Jah .

No peaasi, et võimu juurde pääseks, mis neist lubadustest ..

Kodanik
Kodanik

Ainult väga naiivsed inimesed võisid arvata, et EKRE-t huvitaks peale võimu veel miskit. Võimu nimel loobusid Helmed praktiliselt kõigest, ühesõnaga nüüd on selgemast selgem, et tegemist tühi karjujatega, kui tegude aeg käes, siis teod puuduvad.

Hillar
Hillar

Kui kesikutel on koostööprotokoll, kas meie
president sõidab nüüd Moskvasse koostöö-
lepingut sõlmima? Eks ta õige olekski, naabritel peavadki olema heanaaberlikud suhted.Sellest võidaksid suurelt mõlemad pooled.

Hg...
Hg...
No Helme lasi end nüüd küll “veega alla”. Esiteks, koostöölepingu idee algatas savisaar koos bogomoloviga 2004 kevadel, alles septembris sai see paberile kui venelaste delegatsioon eestis keskparteil külas käis. Nüüd ajada süü sepiku kaela on äärmiselt lapsik, sepik kirjutas alla kui keskpartei parlamendi fraktsiooni esimees ja partei juhatuse liige, reps kirjutas samuti alla kui juhatuse liige ja välissekretär. Nad kirjutasid partei poolt aga mitte kui eraisikud. Nii rumalat juttu lepingutest ja allakirjutajatest ei saa üks endine diplomaat ometi ajada. Tegelikult võibolla sellepärast saigi ametist lahti et ei olnud eriti terav pliiats. Ratas muidugi sujuvalt ajab kõik selle seppiku ideeks ja… Loe rohkem »
Mia
Mia

Helme vanem meesterahvas ja lühiajaline mälu pole enam kiita. Loodame väga, et ta ministrina pätte ja politseinikke omavahel segi ei hakka ajama.

Kusti
Kusti

Kaua võib? See ei ole lepe vaid protokoll. Ja seda on refioravad juba aastaid järanud, miks peaks Helme nende näriliste jäänukeid endale tahtma.

Aga faktid ütlevad ...
Aga faktid ütlevad ...
2. kodanik
2. kodanik

See on ütlemata tore, et nüüd ka linke saab kommentaariumisse riputada. 🙂

wpDiscuz