Kodumaised pangad Holm Bankis konkurenti ei näe

Coop Panga juht Margus Rink Uuemõisa kontoris. Foto: Arvo Tarmula
Coop Panga juht Margus Rink Uuemõisa kontoris. Foto: Arvo Tarmula

Kodumaise panga Coop Panga juht Margus Rink ütles Postimehele, et loodus tühja kohta ei salli: Versobank ja Danske lõpetasid tegevuse, asemele tuli Holm Bank.

Rink uues pangas enda pangale konkurenti ei näe, sest Holm Bank tegutseb oma nišis ja on orienteeritud väikelaenudele, Coop Pank on aga universaalpank, mis pakub klientidele igapäevaseid arveldusi ja sularaha.

Samas nišis tegutseva Inbanki juht Jan Andersoo ütles, et Holm Bank neile konkurentsi ei paku, sest Liisi järelmaks oli olemas juba enne nede panga loomist. Andersoo hinnangul pakkus turule tulles oopis nende pank Liisile konkurentsi.

Holm Banki juht ütles, et panga eesmärk on pakkuda teistest pankadest soodsamat hoiuseintressi ja anda laene eelkõige väikeettevõtetele. Andersoo arvas, et mõlemad väited on loogilised ja asjakohased.

„Enamuse suurtest välispankades ei pakugi reaalselt hoiustele intressi, seetõttu uue panga pakkumine peaks kindlasti paljusid hoiustajaid kõnetama,” ütles ta. „Laenud väikeettevõtetele on minu hinnangul konkurentsi mõttes päris hõre ja seal on tegutsemisruumi küllaga. Seal on oma keerukus, aga uue panga väiksus annab suure eelise seal turul edukaks hakkamasaamiseks,” on Andersoo optimistlik.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments