0

Homme mõõdavad politseinikud talgukorras kiirust

Politsei mõõdab homme talgukorras kiirust. Urmas Lauri

Homme, 3. aprillil toimuvad viiendat korda liiklustalgud – politseinikud mõõdavad kiirust ja rahustavad liiklust üle Eesti eri paikades, mida liiklejad liiklustalgute kaardil probleemsete kohtadena märkisid.

Läänemaal on seesuguseid kohti 20 – Taeblas, Paliveres, Ristil, Martnas, Ohtlas, Nõval, Virtsu maanteel ja Rohukülas. Haapsalus kontrollivad politseinikud kiirust  Kase, Kuuse, Kastani tänaval, Kiltsi ja Männiku teel.

„Iga aastaga panustavad inimesed liiklustalgutesse üha rohkem ja märgitakse rohkem kohti, kus korralikele liiklejatele kihutajad muret tekitavad,“ ütles politsei- ja piirivalveameti politseimajor Sirle Loigo. „Kui eelmisel aastal märgiti pigem kohti oma kodu vahetuses läheduses, siis sel aastal toodi rohkem välja tiheda liiklusega magistraale – Tallinnas Tammsaare ja Peterburi tee, Paldiski maantee ja Pärnus Ehitajate tee.“

Kaardirakenduse kaudu saatsid inimesed peaaegu 2000 teadet ohtlikest kohtadest, kus kaasliiklejad kipuvad gaasipedaali kuritarvitama. Loigo sõnul puudutab pea kolmandik teateid Tallinna murekohti, neljandik jäi Harjumaale, kümnendik oli Tartu maakonnast, neist omakorda pool puudutas Tartu linnas toimuvat.

„Rohkem kui pooltes teadetes märgiti, et probleem on pidev, samuti hommikust ja õhtust tipptundi. Öise aja tõi välja vähem kui viis protsenti teadetest,“ rääkis Loigo. „Maakondade lõikes laekus kõige vähem teateid saartelt.“

Peale kiiruseületamiste anti teada ka muudest liiklusega seonduvatest murekohtadest – liiklusmärkide eiramisest ja valesti parkimistest.

„Loodan, et autojuhid peavad meie kõigi turvalisuse nimel piirkiirusest kinni ka kõigil järgnevatel päevadel,“ lisas Loigo. „Lubatud kiiruse ületamine on endiselt kõige levinud liiklusrikkumine, samas kaasnevad just suurel kiirusel toimunud liiklusõnnetustega kõige traagilisemad tagajärjed.“

Selle aasta kolme kuuga on politsei tabanud üle 4500 kiiruseületaja, neist peaaegu pooled linnades.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz