Vedra küla saab suure elamuarenduse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vedra küla Kooli talu perenaine Galina Savenkova ootab uusi naabreid, sest siis saavad lapsed mängukaaslasi. Foto: Urmas Lauri

Väike, umbes 50 elanikuga Vedra küla Lääne-Nigula vallas võib kolmandiku võrra kasvada, kui Tiit Krintalil õnnestub ellu viia Koolimetsa elamuarendus.

Krintal soovib üheksa hektari suuruse kinnistu jagada kaheksaks elamukrundiks. Detailplaneering on avalikustatud ning piirinaabrid selle plaani vastu ei olnud.
„See on huvitavalt liigendatud krunt, sinna tuleksid põnevad elamud,” ütles Lääne-Nigula valla loodenukas Elbiku külas elav Tiit Krintal Lääne Elule.

Rohkem polnud ta oma arendusplaanist veel nõus rääkima.

Koolimetsa detailplaneeringu avalikustamine läks valutult, ühtegi muudatusettepanekut ei tehtud, nentis Lääne-Nigula vallavalitsuse maanõunik Sirje Selart.

Selart peab maaomanik Krintali ettevõtmist väga positiivseks. Üheksa hektari suurune maa-ala jaotatakse kaheksaks elamukrundiks, lisaks on ka kõigile kasutatav üldmaa.

„Tõenäoliselt saab asjast asja,” lausus Selart. „Praegu ajavad asja Tiit Krintal ja tema poeg Sander. Külarahvale pole see vastukarva.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Palivere
5 aastat tagasi

Jammeri juures saab korraliku õue kuiva millega sinna Tiidu juurde saaks huvitavaid maju kõpitseda. Nigulas on puitu jälle liikuma hakanud, traktorid saib end metsas lahti.