Ernst Enno etluskonkursi võitis noorimate seas Elsa Johanna Talvistu

Noorimate vanuseklassis võitis Ernst Enno etluskonkursi Elsa Johanna Talvistu. Foto: Arvo Tarmula
Noorimate vanuseklassis võitis Ernst Enno etluskonkursi Elsa Johanna Talvistu. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu lasteraamatukogus esitavad Ernst Enno nimelisel luulevõistlusel õpilased täna Juhan Liivi, Jakob Liivi või Liivi luuleauhinna laureaatide loomingut.

Žürii liikme Krista Kumbergi sõnul oli õpilastel selle loomingu hulgast raske valida, kuid tegid seda osavalt ja noorimas vanuseastmes kordus vaid üks teos. Õpilased pidid esitama ühe luuletuse ja ühe proosateose.

Tänasel etlemiskonkurssil osales 60 õpilast kolmes vanuseastmes. Noorimate, 1.-3. klasside arvestuses osales 22 õpilast. Võistlejaid oli nii Ridalast, Paliverest, Kullamaalt, Ristilt kui ka Haapsalust.

Noorimate võistlejate arvestuses tuli võitjaks Elsa Johanna Talvistu, kes mängis nii hääle kui ka žestidega. „Pisikene, aga sisemiselt suur ja esinejana veel suurem,” iseloomustas teda Kumberg.

Noorimate esinejate seast pälvis teise koha Moona Ojasoo, kolmandaks tuli Betti Kaljuvere ja neljandaks Robin Reimer. Eriauhinna said veel Lola Liivamägi, Jahanna Reppo, Joseph Johannes Black ja Marta Soone.

Ajal, mil žürii otsust langetas, veetsid noored etlejad aega sellega, et lugesid raamatust luuletusi erinevate häältega: kõrge, madala, nagu oleks suu täis, vanatädi, beebi ja proovisid jäljendada üksteise häält.

Päev jätkus vanemate vanuseastmete etlusvõistlusega, mille võitjad sõidavad Läänemaad esindama Liivide etlusvõistlusele Alatskivile.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments