Keskerakond ei alusta Reformierakonnaga koalitsioonikõnelusi

Lääne Elu

info@le.ee

Peaminister Jüri Ratas tutvustas tänasel pressikonverentsil tuleva aasta riigieelarvet. Foto: ekraanitõmmis pressikonverentsi ülekandest
Jüri Ratas valimiskampaania aegu Haapsalu toomkirikus. Foto: Urmas Lauri

Reede hommikul kogunenud Keskerakonna juhatus lükkas Reformierakonna ettepaneku alustada koalitsiooniläbirääkimisi tagasi, vahendas ERRi uudisteportaal.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles pärast koosolekut ajakirjanikele, et punaseks jooneks osutusid erimeelsused maksuküsimustes.

Jüri Ratas ütles, et nendel tingimustel Keskerakond Reformierakonnaga koalitsioonikõnelustesse astuda ei saa.

Ta lisas, et juhatuse koosolek oli läbi aegade üks keerulisemaid ja tõsisemaid.

“Juhatuse tunnetus oli väga kindel, et meile selline ultimatiivne kõneviis ei sobi,” ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles reedel ajakirjanikele. “Läbirääkimisteks me võimalust ei näe,” ütles Ratas.

Reformierakonna juhatus otsustas kolmapäeval teha ettepanek alustada koalitsioonikõnelusi Keskerakonnaga.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas kohtusid kolmapäeva õhtupoolikul riigikogus Reformierakonna fraktsioonis, et arutada võimalusi koalitsioonikõneluste alustamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lemps
5 aastat tagasi

Õige ka!

Kont
5 aastat tagasi

Loomulikult kesk ei soovi refiga liitu, kuna siis on peaminister Kallas. Kui kesk ühineb näiteks ekre, isamaa ja sotsidega, siis peaministriks jääb ikkagi Ratas.

Tiit
5 aastat tagasi

Täiesti aus ja riigimehelik vastus meie
Peaministrilt. Kuid kindlasti peaks üle vaatama
e- hääled. Kas RE on ikka võitnud valimised?
Võltsitud e- hääl ei ole RAHVA HÄÄL!

Valija
5 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Huvitav kahtlustus ajal, kui keskerakond ise võimul veel on.

kaval omast arust
5 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Aususest pole lõhnagi. Mitte üks sunnik ei usu seda maksusüsteemi juttu. Ainult võimu ja kavaldamise teemal on arutelud parteide kontorites. Just nimelt kõigis parteides. Meie mudamaadlus käib ikka võimuiha nimel, mis Eestit edasi viiks, seda ei teata, ei arutata, ei tahetagi.

valija
5 aastat tagasi

Ei ole sellel Ratasel mittemingisugust riigimehelikku lähenemist. Ta pole seniajani aru saanud, et tema on kaotaja. Kui ta täna õlekõrrest kinni ei võta, siis juba järgmistel valimistel jagavad kesikud sotsidega sama saatust.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  valija

Riigimehelikkus ja pugemine on erinevad asjad!

Valija.
5 aastat tagasi

Ükskõik kes valitasusliidus ,aga kindlasti mitte EKRE seltsimehed.

Agu
5 aastat tagasi
Reply to  Valija.

mis see seltsimehed jälle tähendab? Mis krdi venega seostamine see on pidevalt? Õelus? Venelased keelduvad EKREt valimast ja te väidate, et seltsimehed on! Lauslollus

Tont
5 aastat tagasi

Lõpp hea,kõik hea ! Ütlesin kohe peale valimisi,et uue võimuliidu teevad Kesk+Ekre+Isamaa. Ja kõige meeldivam,et sotsid,kes rändeleppe jõuga läbi surusid ning suuri aktsiisitõuse tegid,ukse taha jäid. Ning ilusat naistepäeva naistele! Selle puhul võtame !

riigi alam
5 aastat tagasi
Reply to  Tont

Tont, ole rahulik! Kas sa tahad öelda, et kesikud tahavad neli aastat olla opositsioonis? Selge, et EKRE-ga nad kokku ei lähe. Kui uskuda EKRE pundi seast kostnud väljahõikeid, siis need viiksid sel juhul kesikute maine kõvasti alla.

muumi
5 aastat tagasi
Reply to  riigi alam

Nüüd on näha ,et Ratas tõesti ei oska kaotada-TV s esines üleforseeritud hääletoonil püüdes selgeks teha keeldumise põhjust mis ei tundunud usutav. Kuidas küll võim võib mõnele nii magus olla( need 2aastat võimul ja enam lahti lasta ei saa)