Valimispäev: Vormsil on enam kui pooled juba valimas käinud

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Arvo Allik ütles, et valimas tuleb käia ikka õigel päeval. Foto: Malle-Liisa Raigla

Vormsil on paljud juba eelhääletanud, kuid ka valimispäeval jagus valijaid.

Kella üheks oli Vormsi valimisjaoskonna esimehe Marge Tiigi sõnul valla 350 hääleõiguslikust elanikust hääletanud 200. Kohapeal käis eelhääletamas 40 inimest. E-hääle oli andnud 115 elanikku.

„Üle 50 protsendi on juba hääletanud,“ ütles Tiik.

Vormsi kirikuõpetaja Ants Rajando ütles, et tuli koos kirikulistega pärast jumalateenistust üheskoos valima.

Sama kinnitas Tiik – valima tullakse ikka üheskoos, kas siis, kui buss tuleb, kui pood lahti tehakse. Varasematel aastatel on tema sõnul jahimehed üheskoos pärast jahti hääletama tulnud. Täna jahti ei olnud.

Tiik lisas, et erakonnad nende saare vastu huvi pole üles näidanud. „Nänni pole toonud, reklaami pole saadetud,“ ütles Tiik.

Kuigi Vormsi saarel on tänavu ka üks kandidaat, Vabaerakonnas kandideeriv Egon Erkmann, siis tema kohta ütles Tiik, et Erkmann pole veel omaks saanud. „Enamiku jaoks ei ütle nimi veel midagi,“ ütles Tiik.

Parajasti valima tulnud Arvo Allik vaatas valimisnimekirjale otsa ja ütles: „Mõnda inimest ei tunne, mõni on kohalik ka.“

Arvo Allik istus kaua valimiskabiiniks muutunud laua taga. „Kas järjekord ka juba tekib?“ uuris Arvo Allik kabiinist.

Arvo Allik ei öelnud, kelle poolt ta oma hääle andis. „Muidu pole ju salajane,“ ütles ta.

Arvo Allik lisas, et käib alati valimas ja ikka õigel päeval.

Varsti saabus hääletama ka Leili Allik, kes ühendas käigud – enne vallamajja valimisjaoskonda minekut käis üle tee asuvast poest läbi. Leili Allikul läks hääle andmine kiiresti, sest teadis juba, kellele oma hääle annab, kuid ei avalikustanud seda.

Valimisjaoskonnad on täna õhtul avatud kella 20ni.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments